Det var føreren av kjøretøyet som meldte ifra til nødetatene om hendelsen.

– Vi er på vei med flere enheter. Både brann, politiet og helse er på vei. Ingen har kommet fram enda, men jeg ser at de snart nærmer seg, opplyser Inge Landsrød på politiets operasjonssentral.

– Det vi får fra melder som sitter i bilen er at det er en strømledning som har falt ned over bilen som har gnistra så det har tatt fyr i gress og lyng på stedet. Siden kabelen er strømførende så har han blitt rådet til å bli i bilen. Han er uskadd, og brann er ingen umiddelbar trussel for han i bilen der han sitter, sier han videre.

I twitter-meldingen sto det at hendelsen skjedde ved Ramnskollen, men operasjonssentralen melder at det skjedde i området Røyseberget i Stavern.

– Er det noen trafikale utfordringer på stedet?

– Det ser ut som dette har skjedd i nærheten av et hyttefelt, og det er ikke meldt om noen trafikale problemer.

Starter slukking

Ti på ett tvitrer politiet en ny oppdatering hvor de opplyser om at nødetatene har kommet til stedet. Det brant 10–15 meter bak kjøretøyet, og det skal være tydelige flammer.

E-verket var på stedet og tok strømmen på kabelen. Det skal ikke ha vært fare for sjåfør i kjøretøyet.

En sikringsvaier tilhørende stolpen til den strømførende ledningen skal ha røket, og denne ble dratt med videre av kjøretøyet på veien.

Fikk seg en støkk

ØPs journalist Håvard Wannebo var på stedet og kom i kontakt med sjåføren av lastebilen. Han forteller at han ble skremt da han forsto hva som hadde skjedd.

– Han er ved godt mot, men det satte en skikkelig støkk i han, sier Wannebo.

Sjåføren forteller at det skal ha røsket skikkelig i bilen, og det var da han innså at kabelen hadde havnet over kjøretøyet.

Sjåføren forteller at han kjenner noen som har opplevd noe av det samme og visste derfor at det kunne gå strøm gjennom kjøretøyet. Han ringte derfor rett til nødetatene mens han ble værende i bilen. Han satt i bilen i rundt 20-25 minutter før nødetatene var på plass.

– Jeg så at det begynte å brenne i skogen ved siden av. Da kjente jeg at jeg ble redd, sier han.

Brannvesenet er ferdige å slukke og det er rundt et mål skog som er brent.