To studenter drept i Marokko – Bakkenteigen flagget på halv stang

CAMPUS VESTFOLD: Det flagges på halv stang ved samtlige studiesteder i Universitetet Sørøst-Norge, også på Campus Vestfold på Bakkenteigen.

CAMPUS VESTFOLD: Det flagges på halv stang ved samtlige studiesteder i Universitetet Sørøst-Norge, også på Campus Vestfold på Bakkenteigen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle studiestedene under USN Sørøst-Norge flagget på halv stang etter at det ble kjent at de to kvinnene som ble drept i Marokko var blant studentene.

DEL

Tidlig tirsdag morgen var rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge på vei til Bø. Det var her Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) fra Danmark var studenter.

– Da beskjeden kom seint i går kveld spredte det seg fort på sosiale medier, forteller Petter Aasen på telefon fra bilen. – Nå samler vi fagmiljøet og medstudentene til en minnestund på Bø.

Det er ekstra tungt fordi studentene ved dette spesielle studieprogrammet, «Friluftsliv, kultur og naturveiledning», kommer spesielt tett på hverandre, foreller Aasen.

– Dette rammer alle. Derfor flagger også alle campusene nå på halv stang.

– Var de på en reise i forbindelse med studiene?

– Nei, de hadde juleferie nå, og dette var en privat reise som de hadde planlagt i lang tid. Reisen ble lagt til et sted som normalt går for å være trygt.

REISER: Det skal holdes minnestund for de to døde studentene ved Campus i Bø, og USN-rektor Petter Aasen deltar.

REISER: Det skal holdes minnestund for de to døde studentene ved Campus i Bø, og USN-rektor Petter Aasen deltar. Foto:

Artikkeltags