Gå til sidens hovedinnhold

Byens beste dansere bak «Danselyst»

Artikkelen er over 8 år gammel

Stiftelsen Studio Nille presenterer Danseforestillingen «Danselyst» i samarbeid med danselinjen ved Thor Heyerdahl VGS. Dette blir en helaften for de dansefrelste.

- Dette er den tradisjonelle danseforestillingen vår som kompaniene gjerne har arrangert på våren, sier daglig leder ved Studio Nille, Elin Rusti.

Men denne gangen har de invitert med seg både danselinjen ved Thor Heyerdahl VGS og en danseskole fra Horten.

- En av våre instruktører driver en danseskole i Horten, og vi syntes det passet fint å prøve med et samarbeid, sier Rusti som dermed får anledning til å teste ut et konsept hun har drømt om lenge.

- Jeg skulle ønske vi fikk til et Vestfoldsamarbeid mellom de forskjellige dansekompaniene, og kunne vise fram forestillingen i flere byer, sier Rusti.

Forestillingen viser koreografier i forskjellige dansestiler som blant annet jazz, moderne, hip hop, Gaga style og show.

- Vi ønsker å vise fram kompaniene våre, men de øverste partiene fra Studio Nille er også med. Mange flinke dansere, sier Rusti.

Og den røde tråden skal danseren Diveke Skøld ivareta.

- En av våre elever som har vært med oss veldig lenge og som danser her fortsatt. Hun dukker stadig opp mellom dansenumrene, sier Rusti.

Det kan bli en stri kveld for mange av danserne. Her nøyer man seg ikke med et dansenummer.

- Det er faktisk noen som er med på åtte, ni forskjellige. Da blir det nærmest en egen forestilling bak scenen for de som skal skifte antrekket mellom hver gang, ler Rusti.

Koreografien står lærere fra Thor Heyerdahl VGS og fra Studio Nille for, mens Kaja Lauten har det kunstneriske ansvaret og Elin Rusti sørger for at produksjonen blir slik man har tenkt.

- Dette er ikke kun en forestilling for foreldre og foresatte. Her får du hele spekteret av dans, og har du litt fot for rytmer og estetikk, bør dette være en forestilling for hele byen, mener Rusti.

Eller sagt på en annen måte:

Her vil de gnistre av entusiastisk samarbeid!