Gå til sidens hovedinnhold

Danset i med- og motvind i workshop

Artikkelen er over 10 år gammel

Åtte deltakere deltok på danseworkshopen til Kompani Kontra lørdag.

Deltakerne får siden være med på tirsdagens forestilling i Bølgen.

– Nå går dere i motvind! Gjør bevegelsene i forskjellige tempo! roper Line Fredriksdatter som sammen med Anita Vilenica instruerer og veileder deltakerne på danseworkshopen.

Danseforestillingen «Ventus» i Bølgen tirsdag er målet for lørdagens danseworkshop. Og er en videreutvikling av «Vingespenn», en forestilling som Kompani Kontra hadde på plakaten i Stavern i sommer.

Daglig leder i Kompani Kontra og koreograf, Line Fredriksdatter, forteller at en av de fem koreografiene i «Vingespenn» het «Vind»;

– «Ventus» betyr vind, og vinden er det overbyggende temaet i denne forestillingen, sier Fredriksdatter som står for koreografien. Kompani Kontra har fått støtte fra Vestfold fylkeskommune til en Vestfoldturne denne høsten. En turne som innebærer forestillinger i Larvik, Tønsberg, Holmestrand og Horten.

– I forbindelse med forestillingene har vi en workshop i hver by, der deltakerne siden får være med på forestillingen, sier Fredriksdatter. Det handler om moderne samtidsdans;

– Folk som ikke er vant til å se dans skal også sette pris på denne forstillingen. Vi ønsker derfor å lage det litt med tilgjengelig for publikum. Det arbeides også nytenkende i workshopen, forteller koreografen.

– Vi vil gjerne ha amatørene med inn i prosessen rundt de profesjonelle danserne. Derfor jobber vi litt annerledes på workshopen. Danserne jobber med egne bevegelser innenfor temaet, og vi veileder og gir koreografi underveis. Det blir på denne måten en veldig individuell opplæring, sier Fredriksdatter.

Forestillingen «Ventus» handler om forskjellige mennesketyper som møter utfordringer i livet sitt. Publikum blir kjent med fire forskjellige karakterer, fremført av fire dansere ved kompani Kontra.

– Folk har gjerne et fast mønster for hvordan man takler problemer eller lærer nye ting. Vinden er brukt som en metafor i forestillingen, og hvordan møter du vinden i ditt liv?, spør Fredriksdatter.