Gå til sidens hovedinnhold

Forrykende happening

Artikkelen er over 10 år gammel

Full fres fra første dansetrinn, dundrende musikk, danseglede, akrobatiske krumspring og et jublende publikum – Fusion 2010 i Sliperiet ble en forrykende ungdomshappening.

Fredagskveldens ungdomsarrangement i regi av ClubNille i samarbeid med blant andre Kulturskolen, skatemiljøet, næringslivet og gode krefter fra skole og kulturliv ble en fartsfylt forestilling fra ende til annen – en imponerende presentasjon av ungdomskultur på sitt aller beste.

De rundt 150 aktørene begeistret og imponerte fra første stund. Hip hop-dans framsto med en setting som selv de «godt voksne» blant publikum bare kunne nikke bifallende til, representanter for byens skatere ga til beste krevende stunts og høstet velfortjent bifall, mens Sondre Ternsten Bye og Thomas Larsen Otterdal framsto som fullbårne «sjonglører» innenfor ungdomsfarsotten diablo.

Dansen var imidlertid det bærende elementet hele forestillingen igjennom – og danseinnslagene var preget av presisjon, danse- glede og talentfull framføring i en forestilling som på mange måter gjenspeilet ungdom og ungdommens lidenskaper; alt fra rytmisk musikk, kjærlighet og samhold til gjengkrangel og forsoning.

Alle danserne gjorde en imponerende innsats, men nevnes bør likevel forestillingens to «leading dancers», Charlotte Sverre Lund og Tin Ngyen Anthonisen. Sistnevnte serverte halsbrekkende breakdance-akrobatikk av profesjonell klasse, mens Charlotte Sverre Lund framsto ikke bare som en sikker danser, men også med et scenetalent en skuespiller verdig. Dette er nok aktører vi vil få se mer til i andre sammenhenger senere.

Fusion 2010 ble en publikumssuksess som bør gjentas snarest mulig. For dette vil vi definitivt har mer av. Stor honnør til produsent Elin H. Rusti og regissør og koreograf Malin Salthammer og deres stab, som hadde satt sammen en fantastisk forestilling som kunne ta pusten fra noen hver – men først og fremst honnør og rungende applaus til alle de unge aktørene som beviste for all verden at Larvik har et vell av talenter og en ungdomskultur som virkelig fortjener å komme fram i rampelyset.

Etter forestillingen var ungdommene samlet til rusfritt after-party med dans, konkurranser og ikke minst lokale artister som bidro til høy stemning. En flott avslutning på et flott prosjekt.