Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Mengder av minner

Artikkelen er over 7 år gammel

Se anmeldelsen av Studio Nilles forestilling.

Se også videoer og stor bildeserie.

Les anmeldelsen av Studio Nilles forestilling.

Det er en lang og sterk tradisjon at Studio Nille hvert år leverer en stor elevforestilling. I år er tema minner, både i form av sterke minner og klisjeer.

det sterke med en slik forestilling er mengden unge dansere, koblet sammen med en profesjonell ramme der amatører får den innpakningen de er vant til å se fra profesjonelle.

Det blir tøft. Det blir proft og det blir utfordrende når regissør Kaja Lauten slipper løs.

Vi så det i forestillingen «Tid» for et par år siden, og vi ser det kanskje bedre her i «Minner». Her er det lettere å følge med på hennes tankegang.

Hun vil gjerne skape noe mektig ved hjelp av de over 500 elevene ved dansestudioet. Ved hjelp av kolleger, venner og hjelpere.

Uansett hvor dyktig regissøren er, uansett hvor høyt listen legges i innhold, så er det de unge danserne dette egentlig handler om. Og et imponerende støtteapparat.

God og enkel scenografi, der lys og lyd gjør det meste av jobben, løfter denne forestillingen.

Danserne gjør jobben slik de alltid gjør etter en høst med harde øvelser.

De er flinke og det er umulig å trekke fram noen spesielle. Men en ting er sikkert. Når de aller minste kommer på scenen er det alltid morsomt å se konsentrasjonen lyse ut av ivrige ansikter. Og en sped stemme som ikke klarer å holde igjen – Hei pappa! kommer det lyst og ivrig. Til stormende applaus.

Det pøses på med 30 dansenummer samt en del mellomtekster i «Minner». Kanskje for mye for en publikummer, men det er nok vanskelig å beherske seg med så mange dansere som skal ut i rampelyset.

dette er unge ivrige amatører med varierende grad av dansetrening. Fra de minste prøvende trinn til ungdommer som har lagt ned veldig mange timer i dansestudioet. De er dyktige. De er dedikerte og de leverer godt.

Godt nok til at mange kan glede seg over denne forestillillingen, uansett om man kjenner noen der eller ikke.

Ta gjerne turen. Flott og morsomt er det.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.