Gå til sidens hovedinnhold

Ny suksess for Studio Nille

Artikkelen er over 8 år gammel

«Polarekspressen – tror du på nissen?» gir suveren underholdning i Bølgen. Se vår store bildeserie.

«Polarekspressen» hadde premiere i går, og Studio Nille kaller sin jubileumsforestilling for en amatørforestilling. Det er en svært beskjeden beskrivelse. For oppsetningen byr på flott underholdning, sang, dans, show, imponerende kulisser og kostymer, og anledning til å leve seg inn en skikkelig sjarmerende julefortelling.

For fem år siden satte Studio Nille opp forestillingen « Polarekspressen » for første gang. Stykket er basert på boka til Chris Van Allsburg, og manuset til forestillingen ble skrevet av forfatteren Morten Lorentzen. Nå er tiden kommet for en ny oppsetning.

Rundt 550 dansere deltar i oppsetningen, omtrent halvparten av dem i hver forestilling. I tillegg har hundrevis av foreldre og venner deltatt for å lage blant annet kostymer og kulisser.

Polarekspressen er eventyrtoget som fører fire barn til Nordpolen natta før julaften. Der får de se at julenissen drar ut i verden med reinsdyr og slede, for å levere pakker til alle verdens barn.

Ett av barna er Finn, som aldri har fått en eneste julegave og heller ikke har noen venner. På denne turen opplever han begge deler.

Og det er ingen tvil om at julenissen faktisk er på Nordpolen. Det får gutten Nils håndfast bevis på.

Kulissene er alt fra imponerende til enkle, men effektfulle. Og hvem skulle tro at lokomotivet var laget av en septiktank?

Konduktøren på toget er ikke av standard NSB-format. Anders Thoresen gir liv og personlighet til den uniformerte mannen, og han får stadig publikum til å le.

Alt fra små barn til voksne deltar med dans og show, og alle skulle gjerne fått både bilde og navn i avisa. For det er virkelig en imponerende innsats og logistikk som er lagt ned.

Men noen må nevnes. Noa Malmquist Andersen, Ella Eistad Pedersen, Iver Ringheim og Caroline Bjørnstad er flotte som barna som drar til Nordpolen for å møte nissen. De danser, synger og spiller med trygghet.

I første akt er spesielt «Desemberbarn» og «Bestevenn» rørende. Musikken er fra henholdsvis Kari Bremnes og Odd Nordstoga. Teksten rører ved det vare og skjøre, gamle minner og behovet for andre mennesker.

Og guttene som kommer breakende ut av munnen på en diger hodeskalle med lysende øyer og glissen tanngard, sjarmerer i senk.

På Nordpolen venter det nisser av ymse slag. Noen av dem pakker fantastisk søte, levende dukker. De har hvite kjoler og til-fra-lapper i håret.

Forestillingen varer i rundt to og en halv time, inkludert pause. Oppsetningen spilles daglig til og med søndag, og det er rift om togbillettene.