Gå til sidens hovedinnhold

Polarekspressen snart på skinner

Artikkelen er over 8 år gammel

Stiftelsen Studio Nille jobber nå på spreng til jubileumsforestillingen Polarekspressen som har premiere 4. desember på Bølgen. Det er i år 30 år siden starten på ballettskolen.

– Hvert år blir det laget ny forestilling med ny idé og nytt manus, sier Nillesjefen Elin Rusti, som i år valgte å sette opp et stykke som de fikk skrevet manus til for fem år siden av forfatteren Morten Lorentzen.

– Det er en flott julefortelling som fortjener å bli satt opp igjen, synes vi. Nå har vi ny flott scene og flere muligheter for scenografi. Dansen står i fokus, men i juleforestillingen har vi alltid med litt skuespill slik at alle kan forstå historien vår.

I år er vi er de så heldige å få hjelp av Teater Ibsen til å lage det flotte toget de skal bruke i forestillingen.

Sist ukedro de til teateret for å se og prøve noen av scenene med toget.

– Toget kommer ikke til oss før 29. november når vi flytter inn i Bølgen så det var betryggende å få prøvd det, røper Rusti.

Skuespillerne Noa M. Andersen, Jonas Andersen, Ella E. Pedersen, Mette-Marie Jacobsen og Greta Uri Gran og produsent Elin Rusti ble skikkelig imponert over hva den tekniske staben hos Teater Ibsen har laget.

– Det er skikkelig flott, også så stort, sier Ella som spiller den snille jenta.

Noa spiller gutten som ikke tror på nissen og som blir hentet av toget. Greta er gjenferdet. De synes det var litt skummelt å stå på taket med engang, for det er over to meter høyt.

Scenografen fra Teater Ibsen, Hans Georg Andersen viste fram toget og fortalte at de først laget en modell før produksjonen nå i full gang.

– Vi har det faktisk veldig gøy her på verkstedet, smiler han.

– Nå håper vi folk er nysgjerrige og kommer og ser forestillingen. Dette kan være noe for togentusiaster også, avslutter en alltid smilende Rusti.

Polarekspressen er navnet på den berømte animasjonsfilmen med Tom Hanks, basert på boka til Chris Van Allsburg. Med mye dans vil de fortelle om barns drømmer og lengsler rundt julaften.

Polarekspressen er eventyrtoget som fører forskjellige barn til Nordpolen natta før julaften for å se hvordan Julenissen drar i vei med pakker til alle verdens barn. Underveis er vi med på en rekke fantastiske og dramatiske begivenheter.

Stiftelsen Studio Nille satte opp denne forestillingen i 2007.

I tillegg til dugnadsgrupper der foreldre og venner stiller opp er 580 elever og 12 koreografer med.

Premiere er 4. desember og det spilles flere forestillinger av Polarekspressen.

Over 2400 besøkende kom til fjorårets Nilles juleshow i løpet av seks forestillinger.