Gå til sidens hovedinnhold

Stoler på hverandre

Artikkelen er over 7 år gammel

Studio Nille og Verket stoler på hverandre.

Nok en gang samarbeider de om årets danseforestilling som de denne gang har lagt til Pipehuset i Sjøparken.

– Følelser i menneskers sinn er det forestillingen handler om, sier daglig leder ved Studio Nille, Elin Rusti om årets samarbeidsprosjekt mellom dansekompaniet og lavterskeltilbudet i Kongegata.

«Stol på meg» vil bli en forestilling som kan sees, høres, oppleves og føles fra flere vinkler – bokstavelig talt. Her blir det danseuttrykk, catwalk og utstillinger av arbeid laget av Verkets medlemmer.

– Vi har redesignet stoler, malt bilder, sydd klær og laget dikt. Alt dette blir stilt ut for publikum i dette fantastiske industrilokalet, sier Cecilie Verde som skryter uhemmet av samarbeidet med Studio Nille.

– Vi prøver og feiler og vet ikke helt hva det blir til slutt. Men prosessen er utrolig viktig for våre medlemmer, sier Verde som sammen med de øvrige dugnadsmedarbeiderne prøver å lage en catwalk av det gamle mye omtalte kastanjetreet som ble felt ved innkjørselen til Stavern i fjor sommer.

– Her har vi håpets tre, sier Verde og viser greinene som er satt sammen inne i Pipehuset.

– Det skal pyntes med små lapper av håp som publikum skal bidra med, sier Verde.

Samarbeidet med de to kulturinstitusjonene startet i fjor med en dansende teatralsk oppsetning. I år bidrar Kompani Kick Off og Aspirantkompaniet med sju danser som vil foregå på forskjellige steder i Pipehuset.

Det blir en vandrende forestilling. Publikum blir dratt til de forskjellige installasjonene og får oppleve bevegende bilder, historier beskrevet gjennom dans og emosjoner som blir bearbeidet på lerret sågar som i bevegelse og lyd.

– Vi håper å være morsomme, fascinerende, forførende og fortellende, sier Rusti.

– Ved at elevene nå skal danse i et gammelt fabrikklokale, med ruglete gulv og i betong, har de måttet tenke kreativt og være løsningsorienterte ved å finne seg plasser i rommet, sier Rusti og håper larvikfolk kan legge søndagsturen til Sjøparken denne dagen.

– Vi har flere aktivitetsarenaer og ønsker at vårens forestilling skal være et prosjekt som gir alle medlemmene en mulighet til å ha innvirkning og medvirkning på sluttproduktet, sier Verde og nevner at Verket består både av Interiørverket som pusser opp gamle stoler og Maleverket som jobber med stol-tema og tegner og maler bilder av stoler som er laget på Interiørverket, forteller Verde.

– Vi prøver å være kreative og tenke nytt. Det håper vi publikum setter pris på, sier Rusti som tilbyr to forestillinger førstkommende søndag.

I tillegg blir det åpen kafé i Sjøparkens kantine like ved Pipehuset.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.