Gå til sidens hovedinnhold

Studio Nille og Bølgen samarbeider om danseforestilling

Artikkelen er over 6 år gammel

Studio Nille er en av Larviks viktigste bidragsytere til det lokale kulturlivet. Nå smeller de til med ny Kompani-forestilling. Denne gangen sammen med de aller minste barna.

– Dette er et samarbeid mellom Kulturhuset Bølgen og Studio Nille. Vi deler både utgifter- og inntekter. Derfor kaller vi det et lavterskeltilbud tilpasset både store og små for en billig penge, sier daglig leder i Studio Nille, Elin Rusti.

Kompani Kick Off har hver vår sin egen forestilling med et tema eller kall det gjerne en rød tråd.

Prøve noe nytt

Nå prøver man noe nytt.

– Dette er en forestilling der Kompani-danserne blir bindeleddet mellom barna. Alle danserne sitter på scenen hele tida og kan bivåne hverandre. Det vi helt klart kan love er masse dans, masse farger og masse glade barn. Drømmen om en varm sommer, sier Rusti.

120 barn er med. Og alle på scenen. Blir det plass?

– Det lurer vi litt på også. Men vi mener det er viktig å tenke nytt, prøve ut nye løsninger, og målet for oss er denne gangen skal alle få lov å se hverandre. Vi har jobbet med forestillingen lenge, og for Kompaniet er det viktig å få spille også for et yngre publikum. Og kanskje for én gangs skyld få lov å ta ting litt på sparket. Så vil du oppleve rytme, god musikk, bevegelse og dans og kanskje til og med danse med oss får du lov til det, sier Rusti.

Populært

Barnebølgen har bestått i fem år, og har oppnådd en status som ikke engang de Bølgen-ansatte kunne drømme om.

Neste helgs samarbeid er en utvikling av Barnebølgen slik den framstår i dag.

– Nå deler vi både på utgifter og inntekter. Vi stiller med lyd, lys, folk og lokaler, mens Studio Nille kommer med innholdet. Og i beste barnetradisjon er det en lav inngangsbillett, sier kulturhusleder Andreas Gilhuus.

Barnebølgen fra 2009

Barnebølgens så dagens lys i 2009, og har stått bak mange suksesser siden starten.

– Nå opplever vi at mange kjøper billetter på forhånd for å sikre seg plass. Tilbudene våre er av høy kvalitet, og vi går ut veldig bredt sjangermessig, sier Gilhuus som har med glede sett at flere av arrangementene har fått økonomisk støtte fra Kulturrådet.

Nå er tida moden for å samarbeide med byens egne kulturbastioner.

– Vi har vanligvis hatt våre arrangementer i Blåboksen, og selv om vi nå flytter inn i storsalen blir det i samme ånd, sier Gilhuus.

Dette er ingen gullgruve for de to kulturinstitusjonene.

Tjener ikke penger

– Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å lage et tilbud til de minste, og for å gjøre vårt til at i Bølgen skal det også være plass til lavterskeltilbud, avslutter Andreas Gilhuus.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.