Gå til sidens hovedinnhold

To er mye bedre enn en

Artikkelen er over 8 år gammel

Studio Nille og Verket samarbeider om en forestilling om sinnsstemninger.

«Stol må meg» er navnet på en dobbeltforestilling som kan oppleves på Sjøparken i slutten av april. Studio Nille og Verket stoler på hverandre i dette samarbeidet.

Det er møte i lokalene til Studio Nille og temperaturen er lystig, ivrig og kreativ.

Et par ansatte ved Verket, dansepedagoger fra Nille og dermed er et samarbeid i gang.

– For vår del er dette Kompani Kick Offs avslutningsforestilling denne våren. Men jeg er så glad i samarbeid, og vi hadde et lite samarbeid med Verket i fjor, at nå gjør vi noe større, forteller Elin Rusti ved fra Studio Nille. De er dypt inne i det praktiske da vi forstyrrer. Her skal det bli en forestilling med dans, mye kunst og en utfordring for publikum. Stedet de har valgt er Sjøparken. Dermed ligger det ekstra utfordringer i lokalene.

– For oss er dette også en type vårslipp som innlemmer alt vi gjør i en felles ramme, legger Anne Karin Ramberg fra Verket til.

– Det er ingen ordinær danseforestilling vi planlegger nå. Dette blir en interaktiv greie der publikum må flytte på seg etter som ting skjer, forteller Gro Einarsen fra Studio Nille.

Utfordringen ligger i et lokale med søyler, ujevnt gulv og ingen dansematter.

– Men danserne synes dette er spennende. Et rom som er der og som har blitt brukt til noe helt annet tidligere, bemerker Line Brathagen fra Studio Nille. De ser for seg at de må være ekstra kreative slik at publikum får med seg alt, blir utfordret og imponert.

– Det overordnede tema i forestillingen er «Sinnsstemninger», forklarer Kaja Lauten fra Studio Nille.

– Tittelen «Stol på meg» sier også mye om det samspillet som er mellom Nille og Verket her. Vi er to som stoler på hverandre og er mer vågale sammen, sier Ramberg som glitrer av engasjement.

– Det er så moro å samarbeide med noen som bare ser mulighetene. Vi hadde aldri turt å gå løs på dette lokalet alene, fastslår Cecilie Verde fra Verket.

Verket bidrar med mye av rammen til danserne og til opplevelsen for publikum.

– Vi bidrar med våre grupper maleverket, interiørverket, skriveverket og redesign som bidrar ute på Sjøparken. i tillegg skal vi lage det grafiske, forklarer Ramberg.

Da snakker hun om installasjonskunst og om tekster som skal binde ting sammen i det felles tema. Med på hele produksjonen er de 10 danserne i Kompani Kick Off, 12 dansere fra Aspirantkompaniet og rundt 30 medlemmer ved verket.

I tillegg til staben av lærere, veiledere og kreative bidragsytere i prosessen i forkant og rundt prosjektet «Stol på meg».

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.