Musikken til Den Rosa Panteren strømmer ut av anlegget mens en haug unge jenter og gutter prøver å imponere et bredt dommerpanel.

Hvert år er det opptaksprøver for Studio Nilles to kompanier, de som får danse enda mere enn de andre. De som får vist seg fram litt ekstra gjennom året.

Får noe ekstra

– Elevene i kompaniet skal få koreografiinnstudering av forskjellige profesjonelle koreografer, og få erfaring med flere typer stilarter og arbeidsmetoder. Kompaniet skal få erfaring med å opptre på forskjellige arenaer gjennom året for å få erfaring med de krav som stilles både på og utenfor scenen. Aspirantkompaniet representerer også Studio Nille på ulike arenaer, for på så måte gi elevene erfaring med å stå på scenen, forteller Daglig leder Elin Rusti.

Spente unge

Ella Lin Fredriksen og Nora S. Kjørlaug er begge 11 år og veldig spente.

– Jeg har danset i to år og prøver meg på audition for første gang, forteller Nora.

Ella har danset i sju år og har prøvd å komme inn i aspirantkompaniet tidligere.

–Jeg prøvde i forfjor, men det gikk ikke.

– Nå har jeg litt sommerfugler i magen. Med Aspirantkompaniet får vi danse litt mere og det vil jeg, forteller Nora som ikke har tenkt å gå til sengs denne kvelden før resultatet blir lagt ut på nettsiden.

Selv når hun vet at det kommer nærmere midnatt.

Muligheter senere

– Kanskje vi er gode nok, men man kan aldri være sikker. Går det ikke så blir jeg ikke sur. Da får jeg prøve neste år, smiler Ella optimistisk.

Nora derimot er tydelig på at hun ikke liker tanken på at hun kanskje ikke kommer inn.

Det ser man tydelig i ansiktet hennes når vi snakker om det.

De to jentene kom heldigvis inn i Aspirantkompaniet og kunne sove godt den natten.

Andre får muligheten igjen neste år.