Studio Nille har i disse dager inntatt Bølgen Kulturhus og jobber nå intensivt opp mot den kommende forestillingen «Nissen som ville bli kjendis», som har premiere 28. desember.

– Nå nærmer det seg. Vi flyttet inn i Bølgen allerede på torsdag. Det blir lange dager, men det er verdt det når en står opp til så mange fantastiske, danseglade mennesker. Da holder vi ut lenge, forteller regissørene bak forestillingen Kaja Lauten og Elin Rusti lørdag formiddag.

Studio Nille fyller i 35 år i år, og det feires med et ekte juleeventyr.

– Forestillingen handler om en vaskeekte nisse, som kommer fra enkle kår. Han mener at mennesker har det bedre enn nisser, og ønsker å bli like berømt som de på fjernsynet. Og gjør egentlig berømmelse deg lykkelig? Det vil nissen finne ut av, forteller Lauten.

Les også: Derfor var Bølgen blå

Gjennomfører en fem år gammel idé

Fortellingen er inspirert av en bok av Kim Fupz Aakeson, og omskrevet og koreografert av Kaja Lauten og Unni Kittelsen. Under årets juleforestilling skal Studio Nille ha med en karakter, som sitter i en godstol og forteller eventyret for publikum.

 Ideen om en slik fortellerstemme gjennom hele forestillingen har Elin Rusti hatt i over fem år. Når det endelig passet inn i forestillingen visste hun nøyaktig hvem hun ønsket i rollen. Til å lese fra boka har de nemlig fått med skuespiller Line Kaupang fra Larvik.

– Forestillingen har en kjempeviktig historie som alle bør få med seg. Den handler på mange måter om å være tro mot seg selv. Og tro at det er godt nok, forteller hun.

 

Kaupang trives godt i rollen som forteller, og mener det er et æresfylt oppdrag å skulle være den røde tråden sammen med Jonathan Grønnerød (17). 

– Jeg er så glad for at Elin ringte meg. Jeg behøvde ikke å tenke over det en gang. Dette er en helt annen utfordring enn det jeg er vant med fra tidligere. Jeg sitter på scenen hele tiden, og da handler det om å finne den balansen mellom når man skal ta plass og når en skal være en del av bildet uten å ta oppmerksomhet, forteller hun.

Les også: Studio Nille satser på dagtid: – Vi har stor tro på dette!

– Vanskelig å unngå å bli nervøs

Jonathan Grønnerød fra Kvelde skal spille selveste nissen i juleforestillingen. Han både synger, danser og er skuespiller i eventyret.

– Det er helt fantastisk å få lov til å spille en så stor rolle og ha så mange flinke folk rundt meg. Forestillingen i år har en veldig god blanding mellom skuespill, dans og sang, og det er gøy å vise fram mangfoldet vi har og by på, sier Grønnerød.

– Er du nervøs?

Det er selvfølgelig vanskelig å unngå å ikke bli nervøs, men det er samtidig godt å kjenne litt på nervøsiteten. Da vet man at det betyr noe, forteller Grønnerød.

 

Som tidligere år er det elevene fra danseskolen som skal stå på scenen – til sammen teller de 630 stykker fordelt på to lag. I tillegg skal musikalkompaniet, som er et samarbeid mellom Studio Nille og Larvik Kulturskole, være med.

– Det er også ett nytt parti med i år med godt voksne damer fra distriktet, som skal gjøre et nummer sammen med et av barnepartiene, forteller Rusti.

Les også: Starter musikalskole i Sliperiet

– Vi har ikke hatt en eneste gjennomgang uten stopp

Det er kun tre dager til premiere. Fremdeles er det mye som gjenstår.

– Vi må sette plasseringer, sette inn- og utganger, få på plass alt av scenografi, lys og lyd, og jobbe med overganger. Det er helt vanvittig mange detaljer som skal på plass, men sånn er det hver eneste gang. Og vi kommer alltid i mål, smiler Lauten.

– Vi har ikke hatt en eneste gjennomgang uten stopp. Det blir utrolig deilig når vi får gjort det, skyter Grønnerød inn.

 

På søndag og mandag venter generalprøver for de ulike gruppene, og regissørene forteller at ingenting hadde vært mulig uten alle menneskene rundt forestillingen.

– Det er så mange mennesker som bidrar og gir produksjonen et vanvittig løft. Vi hadde ikke klart oss uten dem. Alle er like viktige. En kan ikke bake brød uten gjær, liksom, ler Lauten.

Les også: Kaja trenger 10.000 av noe du trolig har og ikke trenger

– Folk må kjappe seg hvis de ønsker billetter

– Vi gleder oss veldig. Premieren er allerede fullsatt, og resten av forestillingene begynner å bli fulle. Det er fremdeles noen billetter igjen, men folk må kjappe seg hvis de ønsker billetter, forteller Rusti.

– Nå kjente jeg også at nervøsiteten kom, ler Line og kikker bort på skuespillerkollega Grønnerød.

«Nissen som ville bli kjendis» spilles i Bølgen kulturhus fra 28. november til 3. desember.