Gå til sidens hovedinnhold

Xi Li-forsvinningen: Leter etter ukjent kvinne på Yxney

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet jobber for fullt med forsvinningen til Xi Li (37), og bruker store ressurser i etterforskningen av forsvinningssaken. Kvinnen har ikke vært sett siden hun forsvant natt til mandag 20. juni.

(Sandefjords Blad)

– Vi har ikke mottatt mange tips i saken, men ett av dem er vi svært interessert i å vite mer om. En sjåfør så en kvinne i nærheten av Skogan gård, eiendommen til Kjell Chr. Ulrichsen på Yxney. Det skjedde cirka klokka 14.30 sist mandag, samme dag hun ble meldt savnet: 20. juni. Så langt har vi ikke fått inn andre observasjoner eller bekreftelser om denne kvinnen, sier politistasjonssjef Brian Jacobsen i Sandefjord-politiet.

– Vi ønsker å identifisere henne, for å sjekke henne ut av saken, sier han.

«Uvesentlig» informasjon kan sende politiet i rett retning

Jacobsen sier at man har fått relativt få tips om den savnede. Politiet er fortsatt svært interessert i å snakke med folk som kan sitte på en liten bit av informasjon, informasjon som kan sende politiet i riktig retning.

– Det er ikke sikkert at folk synes det de vet, er vesentlig. For oss kan det bli den lille puslespillbiten som kan oppklare saken. Opplysninger om at personer ikke har sett eller hørt noe, kan også være av vesentlig betydning for politiet. Så ikke nøl med å ta kontakt på 02800, sier politimannen.

Politistasjonssjefen sier at man ikke har kommet videre i etterforskningen, enn man var under leteaksjonene sist mandag og tirsdag. Det er få spor å gå etter.

Politiet i Sandefjord har bedt om å få ekstramannskaper fra sine kolleger i Vestfold for om mulig å oppklare forsvinningsgåten.

Jobber med mange mulige spor for å oppklare gåten

– Når et menneske forsvinner sporløst på denne måten, vil vi alltid prioritere etterforskningen. Vi gjør alt vi kan for å oppklare forsvinningen, og leter på alle tenkelige steder og ser etter spor og mulige løsninger, sier Jacobsen.

Politiet har tre hovedteorier for hvordan forsvinningen kan ha skjedd.

En av dem er at kvinnen kan ha blitt skadd etter fall i det ulendte terrenget i området rundt Sundeskogen, hyttefeltet der kvinnen oppholdt seg da hun forsvant.

En annen teori er at kvinnen kan ha ønsket å dra frivillig, uten å fortelle det til noen. Den tredje teorien er at hun har blitt motvillig borte.

– Som i en kidnapping?

– Vi er nødt til å sjekke bredt i denne saken. Vi kan ikke se bort fra at en forbrytelse har skjedd, sier Jacobsen.

På spørrerunde og lette med politibåt

Politiet sjekker og dobbeltsjekker alt de sitter på av mulige ledetråder i saken. I helgen var de på spørrerunde hos hytteeiere i området, i tilfelle noen kunne ha vært på hytta forrige helg, og kanskje ha sett noe.

– Vi sendte også ut politibåten i helgen, for å lete langs strandlinjene i området. Vi fant ingen ting, sier Jacobsen.

Den siste kjente informasjonen om Xi Li er ved 23-tida søndag 19. juni, i hytta på Sundeskogen. Da ble hun sett av familien sin. Neste morgen klokka 08.00 var hun borte. Ingen vet når kvinnen er blitt borte i løpet av natta eller morgenen.

– Vi satte inn store styrker i leteaksjonene sist uke, men fant dessverre ingen spor etter kvinnen. Det kraftige regnet sist mandag hjalp oss ikke særlig. Det var få mennesker ute og gikk tur mens det regnet, sier politimannen.

Vurderer dykkere og undervannsrobot

– Har dere satt inn dykkere i letingen?

– Ikke ennå, men vi kommer trolig til å gjøre det ganske raskt. Vi kommer til å snakke med eksperter på undervannssøk, og be dem om råd. Vi ønsker å vurdere både dykkere og såkalte undervannsroboter for å hjelpe til med letingen, sier Jacobsen.

Slike dykk blir betegnet som søk etter omkomne.

Politiet sitter også på et svært omfattende videomateriale fra hele Sandefjord. Disse må de gå gjennom, for å se om de kan se den savnede kvinnen på noen av dem.

Problemet er at det er veldig mange videoer, og man vet ikke hvor i byen man skal sjekke først, eller på hvilket klokkeslett.

– Vi holder på å gå gjennom dette materialet, sier Brian Jacobsen.

Søket etter Xi Li ble avsluttet forrige uke

Dette er Xi Li

– Forsvant fra en hytte på Sundeskogen på Østerøya, mellom klokka 23.00 søndag 19. juni og 08.00 mandag 20. juni.

– 37 år gammel

– 163–164 cm høy

– Sort, halvlangt hår – litt lengre enn til skuldrene

– Asiatisk utseende og hudfarge

– Cirka 50 kg

– Mørke brune eller svarte øyne

– Snakker kinesisk og greit engelsk. Forstår noe norsk.

– Mulig kledd i blå sportsbukse, Viking halvhøye gummistøvler, genser med lyse og mørke lilla striper, høy krage med glidelås. Har muligens rød jakke.

Kommentarer til denne saken