Det er noen misforståelser i Sirenes innlegg 24.11 på op.no som jeg må svare opp.

Først og fremst er det synd at folkene bak Sirene ser ut til å tro at min bekymring for utviklinga av Bøkkerfjellet handler om dem, og deres allerede eksisterende prosjekt Tanzy Fumitory. Sånn er det ikke.

Den bekymringa tok slutt etter at vi hadde snakka sammen og dere fortalte om bakgrunnen og hvordan dere hadde jobbet nettopp for å unngå ekskludering. Og det har fungert akkurat slik som dere beskrev det: Prosjektet har skapt arenaer og invitert folk inn, uten å ekskludere, men tvert imot inkludere. Et godt bevis på det dere poengterte; at dersom dere hadde så mye som kjent ferten av en plan for å rydde bort folk så ville ikke SIRENE utviklet allrommet Tanzy Fumitory som åpnet på Bøkker´n i september. Helt supert. Parken fungerer som bare det.

Det burde dermed være helt unødvendig å «brette opp ermene, være med og snu opp ned på Bøkkerfjellet og kanskje også området rundt», slik Camp Larvik sine planer legger opp til, ifølge Østlands-Posten, med mindre man av en eller annen grunn har lyst til å gjøre om parken til noe annet enn fungerende park.

Det finnes selvsagt ikke noen skjult plan om å ekskludere noen fra Bøkkerfjellet. Det finnes faktisk ikke en eneste plan i Larvik kommune som har som mål å ekskludere. Fravær av sånne planer betyr dessverre ikke at ekskludering ikke eksisterer. Det holder ikke å la være å inkludere, man må faktisk aktivt inkludere. Slik dere har gjort, med hell.

Jeg kjenner meg heller ikke igjen i at jeg har utnevnt meg til talerør for noen. Som politiker og ombudsmann engasjerer man seg i saker som angår mange forskjellige mennesker. Det være seg eldre, småbarnsforeldre, spilleavhengige, tømmerhoggere, rusavhengige eller husstøvmiddallergikere, for den saks skyld. Og ingen av dem er homogene grupper, selvsagt. Selv passer jeg inn i halvparten av disse gruppene, uten å føle noe sterkt fellesskap med noen av dem