Jeg skjønner hvor du vil med ditt leserinnlegg. Jeg hadde først ikke tenkt å svare, men ombestemte meg.

La oss være enige om en ting: Generalisering er en uting! Jeg faller ikke for ditt retoriske knep der du sier at man ikke kan dømme alle nordmenn for noe to norske terrorister har gjort og at du mener jeg har gjort alle muslimer til terrorister fordi noen «få» har begått terrorhandlinger? (Leste nettopp at IS-sympatisører hadde halshugget 50 personer på en fotballbane i Mosambik forleden, men det langt borte?).

Jeg vil berømme alle sekulære muslimer som tar seg utdannelse, og har sympati med alle muslimer jeg har snakket med som ikke tør å forlate Islam av hensyn til familie og venner. Tenk det Vinjar, de tør ikke – kan ikke. De går nesten aldri i moskeen, de tar seg en øl, jobber og bidrar til fellesskapet. Dette poengterte jeg i mitt innlegg.

Du poengterer og forsvarer at muslimene tar til våpen for sin egen frigjøring. «Støtter vi deres frigjøring, eller utviklingen i en kultur, ved å spørre om deres tro er en sykdom?»

Du spør, og jeg har svart ved å spørre om hvor grensen går mellom det Imamen mente var en sykdom og det som er religion – religion som kvalifiserer til økonomisk støtte fra oss? Det er Islamisme som er problemet, ekstreme muslimer, som har tilhengere også her i Larvik. Mange av dem har norsk pass. Det vet du.

Jeg lærte som barn, at hvis jeg ble invitert hjem til noen, så skulle jeg ta av meg skoene hvis de gjorde det, jeg skulle spise og takke for maten selv om jeg ikke likte den. Være høflig. Muslimer er gjester hos oss, de alle fleste oppfører seg bra, men de setter krav; til mat og en rekke andre ting. Mange vil ikke integreres og assimileres og det dannes utenforskap.

Hos vår nabo i øst er det riktig ille. Har du ikke fått det med deg? Ser du ikke at det beste ved Islam og det verste ved Islam har den samme kilden; Koranen og alle Hadith’ene. Hvorfor forteller du ikke hva du mener er så bra med Islam og viser litt entusiasme for ideologien Islam som kanskje ikke er så fjern fra din egen?

(Red.anm.: Innsenderen er kommunestyrerepresentant for FrP og leder for kontrollutvalget i Larvik, men innlegget er fra Hatlo som privatperson)

Her kan du lese de tidligere innleggene i denne debatten

Sykdom?

«Islamisme er en sykdom – Islam er en religion»?

Takk til Hatlo

Fikk du med deg disse innleggene?

Larviks kulturliv vil bli vesentlig fattigere

Mulig nedleggelse av Musikk- og danselinja

Hva er viktigst – dobbeltspor eller flere tog?

Klokt å satse på integrering nå

Er det fordi det ikke er kult med munnbind, eller fordi vi tror det ikke handler om oss?

Har du noe på hjertet du mener er viktig, noe du vil ta opp eller løfte i Larvik? Send oss et leserinnlegg ved å klikke deg inn her da!