Gå til sidens hovedinnhold

Skryter av at folk har visst å passe på hverandre

Artikkelen er over 3 år gammel

Avdelingsleder i Larvik kommune, Kristine Borvik, har vært på sykehjemmet i Svarstad hele natt til onsdag, og hun bekrefter over avisa onsdag morgen at manglende strøm- og telefonforbindelse ikke har ført til alvorlige problemer.

– Her i bygda er folk flinke til å ta vare på hverandre, og jeg synes også Larvik kommune har hatt en god beredskap og en god oppfølging i forhold til dette, sier Borvik.

Les også: Telefon og nett tilbake – fortsatt mange uten strøm i Svarstad

Nett og telefon tilbake

Sykehjemmet i Svarstad er onsdag morgen fortsatt uten strøm, mens telefon og nett kom på plass igjen i løpet av natten.

Det var tirsdag kveld både fasttelefon og mobiltelefon forsvant i deler av Svarstad, og Larvik kommune etablerte umiddelbart nødnett, og satte inn ekstra bemanning i forhold til sykehjemmet og omsorgs- og trygdeboliger.

På sykehjemmet ble det startet strømaggregater som fortsatt gir strøm til bygget. Onsdag morgen er det fortsatt ikke strøm på hjemmet, og totalt var det klokken 07.15 408 abonnenter som var uten strøm i området.

– Dette har gått uten problemer. Vi har hatt en fin natt, og så langt jeg vet har alle her oppe det bra, sa Kristine Borvik til avisa onsdag morgen.

Røde Kors på laget

Borvik forteller også at kommunen har hatt et svært godt samarbeid med Røde Kors.

– De har gått runder i bygda i hele natt, og beveger seg fortsatt mellom forskjellige punkter i bygda for å følge med, sier Borvik.

– I tillegg er det helt klart at folk i lokalsamfunn som det Svarstad er vet å ta vare på hverandre, i går kveld dukket også tidligere ordfører Knut Olav Omholt opp for å bistå og ta en runde i bygda for å forsikre seg om at alle hadde det bra, sier hun.

Kristine Borvik kan også fortelle at alle trygghetsalarmer har fungert i løpet av natten, og at man klokken halv ni onsdag morgen skal ha et oppsummeringsmøte for å se hvordan situasjonen er, og hva man skal gjøre videre.

Borvik ber også folk kontakte Larvik kommunes sentralbord på telefon 33 17 10 00 dersom man ønsker informasjon eller vil snakke med noen i kommunen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.