Gå til sidens hovedinnhold

- Svært alvorlig tilfelle av nettmobbing

Artikkelen er over 6 år gammel

Sexsladder i julekalender ved Thor Heyerdahl vgs.

(SISTE: Klokken 13 tirsdag ble innholdet på Facebook-siden slettet av administrator.)

1. desember dukket det opp en «sladrekalender» på Facebook, Thor Heyerdahl Gossipkalender, med trakasserende påstander om medelevers privatliv. Personene bak siden innrømmer at det er nettmobbing, men kaller det «en svak versjon».

– Dette er alvorlig nettmobbing, hvis ikke trakassering, sier elevrådsleder Sondre Horst (17).
Nettmobbing er aktuelt som aldri før, og i høst har elevrådet ved Thor Heyerdahl VGS i Larvik aktivt jobbet for å få slutt på dette ved skolen. I helgen dukket det opp nok en mobbeside på Facebook. Siden er lagt opp som en julekalender hvor elever bes om å tipse om medelevers «hemmeligheter». Via skjemaer på siden kan de tipse anonymt. Så langt er det lagt ut flere alvorlige og trakasserende påstander om navngitte elevers sexliv. Hver dag kommer det nye avsløringer, skriver bakmennene.
Horst tror mange elever ikke skjønner alvoret.
– Mange elever tenker ikke nok på konsekvensene av å like eller kommentere på en slik side. Da er man med på mobbingen. En sånn side overlever ikke uten publikum.

Innrømmer nettmobbing

I løpet av tre døgn har siden over 500 likes. Siden er åpen for alle, og det er flere enn elever ved skolen som har likt siden. ØP har vært i kontakt med personene bak nettsiden. De ønsker ikke å oppgi navn eller alder, men bekrefter at de er elever ved skolen.
– Jeg vil si at dette er nettmobbing, men en veldig svak versjon av det, skriver de til ØP via Facebook.
De skriver at de har ingen planer om å stenge siden før siste «luke» er åpnet 24. desember.

Kontaktet advokat

Miljøterapeut Tonje Nordli ved Thor Heyerdahl videregående skole, fikk vite om siden fredag ettermiddag. Mandag morgen var rektor Robert Rognli, miljøterapeut Nordli og elevrådsleder Horst i møte hvor julekalenderen var tema. De ser svært alvorlig på saken.
– Vi politianmelder saken. Vi har en elev som er mistenkt og som vi knytter til saken. Nettsiden har brukt skolens navn og bilde, men det alvorligste her er at elever blir trakassert med fullt navn, sier Rognli, som har formidlet elevens navn videre til politiet.
– Dette er et svært alvorlig tilfelle av nettmobbing.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.