Båtslippen stengt og pengekassa borte

Stengt: I forrige uke kunne man lese i Østlands-Posten at lokalbefolkningen reagerte sterkt på Stavern Båtforenings avgjørelse om å sette opp pengekasser til betaling av avgift for å sette båten på vannet. Nå er pengekassa stjålet og slippen stengt. (Foto: Rikke Askersrud)

Stengt: I forrige uke kunne man lese i Østlands-Posten at lokalbefolkningen reagerte sterkt på Stavern Båtforenings avgjørelse om å sette opp pengekasser til betaling av avgift for å sette båten på vannet. Nå er pengekassa stjålet og slippen stengt. (Foto: Rikke Askersrud)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av helgen ble pengekassa stjålet og båtslippen i Stavern er nå stengt for alle.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er resultatet av den siste ukens intense diskusjon mellom Staverns Båtforening og lokalpatrioter.

– På grunn av tyveri og hærverk har vi nå sett oss nødt til å stenge den ytre slippen for bruk inntil videre, sier formann i Stavern Båtforening, Gunnar Knutsen.

Pengeboksen som var satt opp ved båtslippen ble stjålet natt til lørdag. Larvik havnevesen som grunneier og Stavern Båtforening har sendt inn felles anmeldelse til politiet.

– Denne typen hærverk er så unødvendig og veldig trist, sier Knutsen.

Innføringen av en avgift på 50 kroner for å sette båten på vannet, samt ytterligere 50 kroner for å parkere bil med båthenger i havna, skapte sterke reaksjoner blant lokalbefolkningen i forrige uke.

På «Stavern by – hele året»-siden på Facebook er det over 80 innlegg i diskusjonen om båtforeningens avgjørelse om å kreve penger for disse tjenestene.

– Dette har blusset fryktelig opp, sier Knutsen.

Han synes det ville vært synd om den opphetede diskusjonen har tråkket over i reelle lovbrudd.

– Vi vet selvfølgelig ikke om det som er sagt på Facebook har noe med lovbruddet å gjøre, men dersom det er tilfelle, har det gått altfor langt, sier han.

Knutsen forstår likevel noen av reaksjonene som har kommet.

– Vi skulle vært tydeligere på at medlemmer av båtforeningen, som i tillegg har fast båtplass, ikke skal måtte betale for disse tjenestene, sier han.

Knutsen poengterer at grunnen til at de iverksatte det nye avgiftssystemet i utgangspunktet, var for at medlemmene av båtforeninga ikke skulle stå for samtlige utgifter til vedlikehold av havna..

Det handler om et rettferdighetssystem. Det er galt at medlemmene alene skal betale for alt fellesskapet nyter godt av, sier han.

Stavern havn er en av de siste havnene som er underlagt Larvik havnevesen som innfører denne formen for gebyr.

Politiet i Larvik har mottatt anmeldelsen og er klar over forholdene.

– Vi etterforsker dette som et hvilket som helst annet tyveri, sier leder for etterforskningsavdelingen Knut Vidar Vittersø.

Han har ingen formening om hvem som står bak ugjerningen.

– Vi kan selvfølgelig ikke utelukke at dette må sees i sammenheng med det som har foregått på Facebook, men vi holder alle muligheter åpne, sier han.

Vittersø presiserer at å stenge båtslippen ikke er gjort på deres anbefaling.

– Dette er noe båtforeningen selv har bestemt, sier han.

– Den raskeste måten å løse dette på vil være å levere pengekassa tilbake til oss på kontoret, sier Knutsen.

Han sier at dersom dette blir gjort sammen med et beklagelsesbrev vil båtforeningen trekke tilbake anmeldelsen.

– Dette kunne vært løst på så mange andre måter enn å utføre hærverk. Vi vil gjerne ha en diskusjon, men den tar vi heller muntlig enn på Facebook, sier Knutsen.

Knutsen har ikke noe svar på når slippen åpnes for bruk igjen.

Artikkeltags