De Glade Dagene innledet med salutt og parade

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Med selveste Marinemusikken i spissen og med feiende marsjmusikk også fra Bestum Stasmusikk, Toten Janitsjar og Stavern og Agnes Musikkorps, gikk den tradisjonelle Glade Dager-paraden lørdag ettermiddag gjennom Stavern og inn på Fredriksvern Verft, hvor Glade Dager-general Svend Johansen kunne erklære de 26. Glade Dager i Stavern for åpnet.

I samarbeid med Fredriksvern Verfts Venner ble årets åpningsprogram kombinert med markeringen av Sjøforsvarets 200-årsjubileum. At dette ble markert nettopp innenfor vollene på Verftet, er ingen tilfeldighet. Det var nettopp her det norske sjøforsvarets vugge sto, og kommandanten på Verftet, Jens Schow Fabricius, ble i 1814 den første sjef for den nyopprettede Sjøkrigskommissariatet.

I anledning 200-årsjubileet var stabssjef for Sjøforsvaret, flaggkommandør Lars Johan Fleisje, dagens hovedgjest. Han ble hentet til Verftet med den nybygde replikaen av sjefssjaluppen fra orlogsbriggen Fredriksværn. Da han steg i land ble han tatt imot av blant andre festningsforvalter Trond H. Bergan, ordfører Rune Høiseth og Jan Olav Eriksen fra Fredriksvern Verfts Venner. I tråd med militært reglement, ble flaggkommandøren også hedret med 11 skudds salutt ved Tordenskiolds Soldater. Fleisje holdt også en tale i anledning jubileet, mens Marinemusikken rundet av markeringen med en flott konsert.

Bildeserie: Fra åpningen av Glade Dager i Stavern 2014

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken