Dynekil-slaget i god, gammel stil

Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Med rundt 3.000 besøkende og 200 aktører ble det et vellykket slag i Stavern for femtende gang.

DEL

Aktører fra hele landet besøkte Stavern i helgen, da «Slaget i Dynekil» ble avholdt i leiren.

- Vi hadde gjester fra Danmark, Kristiansand, Fredrikstad og Oslo, som hjalp oss med å gjøre det til et flott slag, sier en kjempefornøyd Pål Bentsrød.

I leiren hadde de skapt en 1700-talls leir hvor barn og voksne kunne komme og oppleve gamle tider. - Vi hadde blant annet sverdspikking og pinnebrødgrilling, i tillegg til sang og viser av «Fru Eriksens trio», sier Bentsrød. Det var ikke mangel på aktivitet.

- Vi arrangerte duell. Et artig skuespill mellom to menn og en dame, legger han til.

Også de besøkende fra Danmark var svært så fornøyd etter slaget.

- Vi hjelper hverandre gledelig. Sist helg var Tordenskiolds Soldater fra Stavern i Fredrikshavn under vårt arrangement, sier Laurits Nilsen.

De besøkende storkoste seg under oppholdet i Norge. - Vi har vært på en liten turne i Arendal og Stavern. På fredag underholdt vi monarkene med skuespill i Arendal, i forbindelse med Dronningens 70-års dag, forteller Nilsen. I tillegg til å ha vært med i slaget, fikk de også se noe av Larvik.

- En guidet tur til Fritzøe Hus har vi fått. Gjengen fra Stavern er veldig flinke verter, sier Ole Johansen.

Den gode opplevelsen og samarbeidet håper danskene vil fortsette.

- Vi samarbeider hundre prosent. Tre til fire ganger i året har vi felles møter, og vi følger noen felles sikkerhetsregler slik at ingen uhell skal skje, forteller Johansen, som påpeker at de skal ha mye ros for det.

- I de fine omgivelsene og den skjønne byen Stavern, kan det ikke bli annet enn en suksess, gliser Nilsen og Johansen.

- Det viktigste for oss er at publikum blir fornøyd, og det virket det som om de var, sier Bentsrød. Til neste år er Tordenskjolds Soldater igjen klare for nye runder.

- Vi skal nok prøve å forberede oss bedre, spesielt overfor bedriftene som er så snille å sponse oss på forskjellige måter, forteller han. Med stort og smått har foreningen 140 medlemmer. Det er en eksklusiv forening, hvor alle kan være med. Unge som gamle. De som vil være med på galskapen er hjertelig velkomne, ler Bentsrød.

For arrangementer som dette trengs det god hjelp og mye dugnad.

- Vi håper at Larvik kommune vil støtte oss, i og med at de bruker Tordenskjolds Soldater til markedsføring av distriktet, sier Bentsrød og legger til med et smil: - Forhåpentligvis behandler de søknaden om støtte på en annen måte til neste år.

Artikkeltags