Gå til sidens hovedinnhold

Fargerikt spetakkel

Artikkelen er over 13 år gammel

Egentlig var gjesteartisten hovedattraksjonen, men likevel ble det et flott klovnekorps som satte farge på opplevelsen i Stavernhallen.

Stavern Agnes Musikkorps klarte å glede sitt publikum, innendørs, tross et fristende vær ute i går ettermiddag. Et par hundre besteforeldre, voksne og barn valgte forestillingen Hokus Pokus som underholdning søndag.

At dette var en barneforestilling hersket det ingen tvil om. Korpset, uten sine sedvanlige uniformer, hadde kledd seg opp som klovner.

Et fargerikt skue av parykker, hatter, klær og mønster i alle varianter, bidro til å skape stemning i idrettshallen i Stavern.

Tryllekunstner og altmuligmann Håkon Esplo gjorde sitt for at de yngste blant publikum skulle få en fin stund.

Han jaget dirigenten rundt slik at en liten rosa jente ble så redd at mammas fang ble den tryggeste redningen.

Med sang, musikk, og litt til prøvde han å fange publikum i et morsomt univers av tull og tøys iblandet litt pedagogikk.

Nyttig var nok Esplos gjennomgang av alle korpsets instrumenter. Hver skinnende fløyte, hvert horn av alle varianter, ja til og med trommeslageren ble presentert og vi fikk høre hvordan de låt helt alene.

Kanskje var det noen unge korpsspirer som nettopp der og da bestemte seg for at det er en slik musiker man vil bli.

Og kanskje ble noen foreldre litt bekymret og begynte å tenke på all dugnaden podens kommende interesser ville medføre.

Med buktaling og en morsom fugl klarte Esplo å få de fleste til å le. Fuglen var akkurat passe frekk og ga tydelig inntrykk av hvor uinteressert den var i alt oppstyret.

Korpset derimot gjorde sine saker veldig bra og var veldig til stede og strålte mellom de fargerike gevantene de hadde funnet frem for anledningen.