Flytter fra Stavern?

Ikke flere øvelser? Sjøredningsskolen har holdt til i Stavern i en årrekke. Nå kan den forsvinne, muligens til Horten.Arkivfoto: Bjørn Jakobsen

Ikke flere øvelser? Sjøredningsskolen har holdt til i Stavern i en årrekke. Nå kan den forsvinne, muligens til Horten.Arkivfoto: Bjørn Jakobsen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Redningsselskapet ser seg om etter nye lokaler for Sjøredningsskolen.

DEL

Det kan bety slutten for virksomheten i Stavern.

Redningsselskapet har bestemt seg for å øke satsingen på Sjøredningsskolen. Etter det Østlands-Posten kjenner til skal man nå vurdere å flagge ut til Horten.

– Vi frykter dessverre at skolen kan forsvinne til Bakkenteigen, sier Jarl Berge Larsen ved Sjøredningsskolen i Stavern.

Han synes det vil være både trist og uklokt dersom man velger å gjennomføre flytteplanene.

– Personlig synes jeg beliggenheten vår i leiren er helt perfekt. Dessuten finnes det veldig mange argumenter for å beholde skolen der den er i dag, blant annet samarbeidet med redningsskøyta og JKØ. Vi driver jo med mye av de samme tingene.

Reiser til Oslo

Ordfører Rune Høiseth deltok i tidligere i uken på et møte i Forum næringsutvikling i Larvik (FNL) på Grand. Der kunne han fortelle at han vil gjøre alt han kan for å avverge flyttingen.

– Torsdag denne uka reiser Jørgen Johansen (leder i Link Larvik, journ.anm.) inn til Oslo for å prate med generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet. Vi skal fortelle henne om alt vi satser på i leiren, blant annet på kompetansebiten. Ikke bare innen justis, men også innen redning og alt det andre som skjer i leiren.

Skal ha lagt inn bud

Det er i forbindelse med at Vestfold fylkeskommune ønsker å kvitte seg med lokalene til Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) på Bakkenteigen at Redningsselskapet nå øyner en mulig utflagging til Horten. Et bud skal allerede være lagt inn.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at Redningsselskapet er interessert, sier fylkesrådmann Egil Johansen til ØP.

– Men det jeg kan si er at NMU er til salgs og at vi håper å ha tatt en beslutning før jul. Det er i hvert fall et mål for oss.

Ordfører Rune Høiseth innrømmer at nyheten kom som lyn fra klar himmel for ham. Det gjør også Jarl Berge Larsen:

– Jeg er veldig overrasket over at Redningsselskapet plutselig skal være interessert, sier han.

ØP lyktes ikke i å få en kommentar fra Rikke Lind tirsdag

Artikkeltags