Foffa har gledet 30.000 personer

Kosebamse: Mange står i kø for å kjenne på Foffas myke pels. Foldvik-kjendisen har mange å klemme på etter hver forestilling. (Foto: Nora Brønseth)

Kosebamse: Mange står i kø for å kjenne på Foffas myke pels. Foldvik-kjendisen har mange å klemme på etter hver forestilling. (Foto: Nora Brønseth)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Mens sommer- showene rundt om i Larvik og Stavern har hatt vekslende publikumsmengde, har Foffa og Rufselurven spilt for fulle tribuner hele sommeren.

Så langt har omkring 30.000 mennesker sett barneteateret Foffa og Rufselurven på TrilleTrall Amfi i Foldvik Familiepark.

– Det har i snitt vært 400 mennesker på forestillingene. Vi har to uker igjen, og regner med at rundt 40.-45.000 mennesker vil ha sett showet når sommersesongen er over, sier Helene Foldvik.

Årets show er skrevet av to studenter ved Norsk skuespillerinstitutt (NSKI), Line Brå Johansen og Karoline Horntvedt. De seks skuespillerne er også fra NSKI.

– Dette er nyutdannede skuespillere. Det er morsomt å se hvordan de utvikler seg. I starten var de litt nervøse, men nå er de blitt veldig varme i trøya.

Skuespillerstudentene bor i et av husene i parken hele sesongen.

– Det er veldig hyggelig å ha dem her, sier Foldvik.

Både turister og fastboende tar turen til familieparken. Hele 1.100 personer har kjøpt sesongkort.

– Det er mange som ser showet flere ganger i løpet av sesongen. Det var noen som fortalte meg at de hadde sett det hele ti ganger.

– Det er noen som er her utelukkende for å se showet, men jeg tror de fleste er her for både showet og parkens fasiliteter.

Familien Lund fra Helgeroa har sesongkort. De har sett utendørsforestillingen fem ganger.

– Det er like gøy hver gang, sier mamma Merethe Lund.

Martine på to år synes forestillingen er litt skummel, men mest morsom. Storesøster Elise på fem synes derimot alt er gøy.

– Det morsomste er at Rufselurven tar alle jordbærene, sier hun.

Teaterforestillingen spilles hver dag fram til 18. august.

– I går løp noen av ungene ut i skogen for å lete etter Foffa og Rufselurven. Jeg hører mange foreldre snakke om at ungene deres leker at de er Foffa når de kommer hjem, så det er tydelig at dette slår an blant de små, sier Foldvik.

Planene for neste års sommershow er allerede under bearbeiding.

– Foffa skal i alle fall være med nest e år også, sier Foldvik.

Andre som også kan juble denne sommeren, er Larvik barne- og ungdomsteater. De satte opp musikalen «Rockeulven» på Munken.

– Jeg tror vi hadde i gjennomsnitt 275 publikummere per kveld på sju forestillinger. Vi er kjempefornøyde og trodde ikke det skulle komme så mange, sier regissør Anders Thoresen.

– Vi fikk vist utad at Munken er oppe og står igjen. Vi holder på å planlegge nytt stykke til høsten.

Hvilket stykke det er, er foreløpig en hemmelighet.

– Jeg regner med at vi har det klart om noen uker, sier Thoresen.

Kulturhuset Bølgen viste i sommer showet «Ikke gi deg, jente» med Hanne Krogh og tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Marius Roth Christensen. Forhåndssalget gikk bra, men stagnerte litt da godværet slo til.

– Vi havna på i underkant av 3.000 solgte billetter. Vi hadde ikke regna med at vi skulle selge like mange billetter i år som i fjor, så vi er fornøyde med å ligge ca. på budsjett, sier kulturhussjef Andreas Gilhuus.

– Med to gode år ligger vi i god posisjon til å planlegge store show videre, sier kulturhussjefen fornøyd.

Artikkeltags