Har du sett gitaren til Nils?

Nils Børven

Nils Børven Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

- Jeg vil ikke sidestille den med en ektefelle, men jeg har tross alt hatt den med meg i 30 år. Jeg er blitt veldig glad i den.

Det forteller Nils Børven fra Stavern. Fast gitarist i trivelige vennelag. Akkurat som han var på forrige onsdag, den faste dagen i uka for et jovialt treff med vennegjengen.

Gitaren var med denne gangen også, men nå spørs det om det var siste gang.

- Jeg kom hjem på kvelden, satte fra meg bilen, og da så jeg at naboen fortsatt var ute på verandaen. Jeg skulle bare slå av en prat med ham, og satte fra meg gitaren ved postkassestativet med søppelkassene. Senere på kvelden gikk jeg til køys, og tenkte ikke noe mer på den gitaren, sier Børven.

Gitaren var borte

Først lørdag morgen kom han til å tenke på gitaren igjen.

- Jeg satt og spiste frokost med kona, da vi plutselig kom til å tenke på det; «Hvor er gitaren?». Da kom jeg på at jeg hadde satt den fra meg ved postkassestativet.

Børven sjekket stativet med en gang, men gitaren var selvsagt borte. Når han tenker seg om, mener han at gitaren var borte allerede torsdag morgen.

- Jeg passerer hver morgen, og hadde den stått der ville jeg sett den, slår han fast.

30 år gammel gitar

Både renovasjonsfirmaet og Østlands-Postens avisbud stopper ved postkassestativet i Bakkeveien 9 på Brunlafeltet på morgenen. Børven har sjekket med begge instanser, men enn så lenge er det ikke avklart om noen har tatt med seg gitaren ved en feiltagelse.

- Jeg var redd at renovasjonsfirmaet tok den for søppel, men det skal ikke et spesielt trent gitar-øye til for å se at dette ikke var avfall, sier Børven om sin kjære gitar.

Den kjøpte han for snart 30 år siden, og ga noen tusenlapper for den allerede den gang. Kvitteringa har han fortsatt, like hvit og ukrøllet i papiret som den dagen han kjøpte den.

- Det var en veldig bra gitar. Jeg vil ikke sidestille den med en ektefelle, men jeg har tross alt hatt den med meg i 30 år. Jeg er blitt veldig glad i den, forteller Børven.

- Det er noen instrumenter som en bare gror sammen med, og det her var en slik gitar.

Håp om å få den tilbake

Nå håper han at noen kanskje har funnet gitaren og trodd at den var avfall. Kanskje kan den komme til rette igjen?

- Det er lov å håpe, selv om jeg ikke har de største forhåpningene, sier gitaristen, som ikke er ute etter å henge ut noen.

Han vil bare ha gitaren sin tilbake, og den kan settes utenfor huset i nattens mulm og mørke hvis det er ønskelig.

Gitaren det gjelder er en Yamaki YW-160, gyllen i fargen med sorte sider.

Den har ingen personlige kjennetegn, men ifølge Børven har den en sprekk helt øverst på kassa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken