Fjorårets suksess med Litteraturfestival i Stavern følges opp med et bredt program denne helgen. Her finner man spenning, humor, barnegleder, historie og musikk i en skjønn forening.

Årets festival skal følge opp en suksessfylt start i fjor, der besøk av selveste Jo Nesbø var et høydepunkt. I tillegg skapte man den gang en ny oppleves der Jørn Lier Horst tok lesere med på en busstur i sin romanfigur, William Wistings blodspor.

– Fjoråret ga oss veldig gode tilbakemeldinger så vi må prøve i hvert fall ett år til, sier Ludvigsen som sitter med et bredt program i hånden.

– Vi er veldig fornøyde selv og tror vi nå har et program både for barn, ungdom og voksne. Her blir det gjentakelse av noen høydepunkt fra i fjor. Jeg gleder meg til mye her, men jeg tror seansen lørdag kveld med konsert som hyller Dylan blir fin.

Når selveste Bob Dylan kommer til Skråvika og Stavernfestivalen i juli, er det ikke bare en musiker som kommer. Han har også et forfatterskap bak seg.

– Dylan må fram. Vi har skaffet mange rekvisitter som stilles ut. Som mange ikke vet har faktisk Dylan skrevet en rekke bøker. I tillegg har Roy Einar Dreng tent på dette og ble umiddelbart med.


Sterk lokalt

Men det handler ikke bare om Dylan i Stavern denne sommeren. Lokale Jørn Lier Horst er selvfølgelig med.

– Det blir igjen busstur med Jørn Lier Horst. I tillegg kommer Knut Nærum, det blir veldig gøy når han skal ta norsk litteraturhistorie etter hukommelsen, forteller Ludvigsen som også får besøk av Tom Egeland og Cecilie Enger.

– Så ser vi litt på lokale forfattere. Her ble det litt av en utfordring å plukke ut et utvalg. Jeg gleder meg til alle de lokale forfatterne på søndag også, påpeker Ludvigsen som ser fram til en ny litteratursuksess.

Stedet for årets festival er Det Gule Galleriet som også har en egen utstilling denne helgen.


Noe for alle

Festivalen byr på litteraturhistorie, krim, familiesagaer, krigsseilere, stavernhistorie, grevskapshistorie og mye mer. I tillegg får barn flere muligheter til gode opplevelser i år.

– Det er ordentlig gøy at barn får forestillinger i år. Jeg gleder meg veldig til de to elleville damene, sier Ludvigsen.

På barneprogrammet finner man forestillingen «To elleville damer gir full gass» med Anne Flåen og Sidsel Hestbek.

Her får man også allestedsnærværende Jørn Lier Horst sammen med Hans Jørgen Sandnes og bokserien «Detektivbyrå nr. 2». Nå i teaterversjon.

Litt lek for voksne blir det også, når Tidemand Teater dukker opp med Krimquiz den første kvelden.