Mette (60) er Norges eldste kvinnelige DJ

DJ-veteran: Mette Bjørgan var i sin tid Norges første kvinnelige DJ, og nå, 40 år seinere, er hun med sine 60 år, Norges eldste kvinnelige DJ. ? Folk spør om de kan ta bilder av meg og sende hjem til moren sin, ler hun. (Foto: Rikke Askersrud)

DJ-veteran: Mette Bjørgan var i sin tid Norges første kvinnelige DJ, og nå, 40 år seinere, er hun med sine 60 år, Norges eldste kvinnelige DJ. ? Folk spør om de kan ta bilder av meg og sende hjem til moren sin, ler hun. (Foto: Rikke Askersrud)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

På 70-tallet var Mette Bjørgan Norges første kvinnelige DJ, den gang på Ausrød pensjonat i Stavern. Nå, 40 år seinere, har hun igjen funnet fram platene, og drar folk ut på dansegulvet på Tatjana i Stavern fem kvelder i uka.

– Alle har et forhold til musikken jeg spiller, og alle har et forhold til Tatjana, så det er klart det blir en suksess, sier Mette Bjørgan blidt fra sin plass bak DJ-pulten.

Ut fra høyttalerne dundrer Boney Ms gamle klassiker «Brown Girl In The Ring» og Mette Bjørgan digger med.

Selv etter å ha stått der fem kvelder i uka hele sommeren har hun ikke gått lei.

– Musikk er så viktig for meg, dette er det morsomste jeg vet, så det er ikke mulig å gå lei, sier hun.

Fant fram de gamle platene

Hele konseptet med DJ Mette Bjørgan på Tatjana, begynte med at Mette i våres var og lette fram kofferter og esker med de gamle platene sine, fra den gangen hun var fast DJ på Ausrød pensjonat.

Hun spilte dem på Tatjana en kveld etter at kveldsskiftet som servitør på Wassilioff var over, og det ble en umiddelbar suksess.

– Heldigvis har jeg en veldig kul sjef som sa «Mette, dette fortsetter vi med», smiler hun og sender godord i retning Morten Christensen.

Og slik har det altså blitt.

Spiller låter alle kan

Mange vil nok si seg enige i at Tatjana har fått et løft denne sommeren, og mye av æren for dette skal Bjørgan ha.

– Det har vært utrolig mange folk her hver gang jeg har spilt, og alle ser ut til å like det jeg spiller, sier Mette.

For det har seg nå engang sånn, at platene hun har i kofferten sin er gamle klassikere fra 70- og 80-tallet. Plater fulle av låter alle kan, og som Mette selv sier:

– Det var en som sa her «det er ikke noe poeng i ønske seg låter her, for hun spiller uansett det vi vil ha».

– Det gjelder å lese publikum, det er jo egentlig en DJs jobb – å se hva folk liker og legge opp musikken etter det, sier hun og forteller videre at hun har det meste – bortsett fra country.

– Det kommer ene og alene av at jeg ikke hadde det sist jeg var DJ, og disse platene er jo bare hentet fra den gang, sier Bjørgan.

- Alt vi forventer en DJ har

På Tatjana denne kvelden er det et par som særlig utmerker seg med sin dans.

– Vi reiser rundt og danser argentinsk tango overalt i verden, og selv om det ikke er typisk tangomusikk som spilles her, må vi bare ta av oss hatten for denne dama, sier Brit Østerud og Harald Flodda fra Arendal.

– Det er jo akkurat dette man forventer når det står at det er en DJ her, da tenker man at det skal stå en mann i 30-åra bak miksepulten, ler Brit.

– Men det er jo helt rått. Musikken er jo akkurat det folk elsker, sier Harald.

Og at publikum har elsket dette konseptet er det ingen tvil om. Folk fra 20 år og helt opp til 84 har vært innom og svingt seg.

Gøy å være Norges eldste DJ

– Jeg synes det er veldig gøy å være Norges eldste DJ, og du vet, unge mennesker kommer bort til meg og spør om de kan sende et bilde hjem til moren sin, og da sier jeg «ja, du får hilse og si at det er slik mødrene er her i Stavern», ler Mette Bjørgan.

Og nå kan hun betrygge Staverns innbyggere:

–Jeg fortsetter utover hele høsten og vinteren, jeg. Så det er bare å ta turen ned hit, så skal jeg sørge for at dere får den beste musikken, sier hun og setter på enda ei plate, så musikken ljomer ut i gatene.

Artikkeltags