Gå til sidens hovedinnhold

– Plassene står tomme

Artikkelen er over 6 år gammel

De næringsdrivende i Stavern har ventet i flere år på en bedre parkeringsløsning. Men den kommer ikke i sommer heller.

– Tragedien her er at plassene står tomme på dagtid. Det gjør at vi går glipp av store inntekter hver sommer, sier Tua Sundsten, leder av Stavern Næringsforening.

Driveren av Stua Interiør i Verftsgata, midt i Stavern sentrum, innrømmer at boligsoneparkeringen er en kilde til frustrasjon for de næringsdrivende i sommerbyen.

– Vi har ikke ønsket å skape noen konflikt rundt dette, men i ettertid ser vi at vi burde ha gått høyere på banen fra starten av. For dette kan vi simpelthen ikke godta, sier hun.

Rundt bordet på Skipperstua sitter også Kjell Beckmann, Ole Petter Borvik, Gunnar Grimstad og kunstner Per Hoel.

– Vi har etter hvert begynt å merke det på Verftet også. Det er tydelig mindre trøkk, sier Hoel.


Fikk nei igjen

Et underskilt for korttidsparkering i tillegg til hovedskiltet som viser at det er boligsoneparkering i området, kunne vært løsningen, hadde det ikke vært for at Statens vegvesen i fjor opplyste at en slik kombinasjon ikke er mulig.

Da saken skulle opp i kommunestyret i mai i år, var politikerne likevel optimistiske etter at en formell søknad var sendt fra Larvik kommune til Vegdirektoratet.

Så stor tro hadde de på et ja fra direktoratet at de valgte å vedta boligsoneparkeringen i Stavern og Helgeroa før svaret var mottatt.

I et brev datert 3. juni slår imidlertid Vegdirektoratet fast at «søknad om fravik fra håndbok 050 Trafikkskilt er ikke godkjent».


Løsnæs: – Trodde på ja

Turid Løsnæs (Ap) var blant dem som trodde på en løsning.

– Er det noe jeg og vi har ønsket, så er det å få til en type skilting som tar hensyn til både beboere og næringsdrivende. Men kanskje var det naivt av meg. Jeg hadde virkelig tro på at vi ville få ja, sier Løsnæs, som er leder i næring-, miljø- og teknikkomiteen.

Hun varsler nå at saken blir tatt opp igjen over sommeren.

– Jeg har fått signaler fra flere representanter i komiteen om at nåværende løsning ikke er den rette der ute. Vi må ganske enkelt se på parkeringssituasjonen på nytt.

Tua Sundsten tør imidlertid ikke å juble ennå:

– Dette tror jeg ikke noe på før jeg ser det. Intensjonen har hele tiden vært at det skulle være underskilt, og vi har blitt lovet en løsning i tre år, men så langt har ingenting blitt gjort.

Kommentarer til denne saken