Redder biblioteket igjen

Bevarer biblioteket i Stavern: De rødgrønne styringspartiene i Larvik vil beholde biblioteket i Stavern. Det kunne fornøyde Mona Aurvoll, Tone M. Anderssen, Hallstein Bast og Rune Høiseth fortelle i går. (Foto: Erik Werner Andersen)

Bevarer biblioteket i Stavern: De rødgrønne styringspartiene i Larvik vil beholde biblioteket i Stavern. Det kunne fornøyde Mona Aurvoll, Tone M. Anderssen, Hallstein Bast og Rune Høiseth fortelle i går. (Foto: Erik Werner Andersen)

Artikkelen er over 5 år gammel

Stavern bibliotek blir ikke nedlagt.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det garanterer Ap, Venstre, SV og Sp. Et sterkt ønske fra Politihøgskolen om å beholde filialen gjorde avgjørelsen mye enklere.

Forslag om å legge ned biblioteket i Stavern har de siste årene vært blant rådmannens favorittøvelse når Larvik kommune skal spare penger.

Men også denne gangen kommer politikerne den lille filialen til unnsetning.

De rødgrønne partiene har blitt enige seg i mellom at det ikke er aktuelt å legge ned biblioteket nå.

– Rådmannen har kommet med gode forslag til nødvendige kutt. Men nedleggelse av Stavern bibliotek kommer vi ikke til å gå med på, sier leder i Idrett- og kulturkomiteen, Tone M. Anderssen (V).

– Det er feil å ta denne avgjørelsen nå. Kommunen er inne i en viktig sparingsprosess, men vi skal ta langsiktige valg. I tillegg har kommunen fem år igjen av leieavtalen i Stavern. Det tilsier at vi bør tenke oss om en gang til, sier Anderssen.

Varaordfører Hallstein Bast avviser at dette nok en gang er snakk om politikere som ikke tør å ta vanskelige valg.

– Biblioteket i Stavern er fortsatt ikke fredet, men skal behandles på lik linje med andre saker i enhetsoptimaliseringsprosessen, sier Bast.

Rådmannen mener kommunen vil spare 400.000 kroner i 2012 på å legge ned biblioteket.

De pengene må de rødgrønne finne andre steder.

– Og den biten kommer vi tilbake til. Det som er klart er at det ikke blir noe nedleggelse, sier Bast.

En uttalelse fra Politihøgskolen i Stavern har gjort avgjørelsen mye lettere for de fire partiene.

«Det er av stor betydning for Politihøgskolen studenter og fagansatte, å ha tilknytning til et lokalt bibliotek.», skriver politiinspektør Siw H. Thokle og avslutter klokkeklart:

«Vi håper med dette at vi har synliggjort vårt sterke ønske om fortsatt bibliotek i Stavern, og ber om en snarlig tilbakemelding på formannskapets og kommunestyrets behandling av saken.»

– Vi har en forpliktende avtale med høyskolen i Stavern. Og jeg kan vel ikke få understreket nok hvor viktig det er for kommunen at høyskolen forblir i kommunen. Signalene derfra er klare på at de kommer til å bli i mange år, men vi har et ansvar for å legge til rette. Det kommer vil også til å gjøre, sier Høiseth.

Artikkeltags