Anmeldelse:

Det tok litt tid før vi fikk trimmet lattermusklene på alvor, men det kom. Det mest gledelige er likevel at årets revy fra Simon Andersen og Stig-Werner Moe er helstøpt og sjangeren tro.

Det er i år tiende året Simon Andersen står i front for sommerrevy i Stavern, og han viser sammen med kollega Stig-Werner Moe at han kan tradisjonen og at han kan nå sitt publikum. Denne gang i en forestilling som var preget av svært gode tekster, genuinitet, og dristighet og der banale ordspill ble stilfulle og velplasserte.

«Simon & Stig passerer revy» er tittelen på forestillingen som spilles på Piraten Kro i Stavern. Som tittelen tilsier er nettopp revybegrepet denne gang tatt helt ut, både i forhold til de tos tiårige erfaringer i sommerbyen, og til sjangerens egen historie. Kvelden startet med en hurtiggjennomgang med parodier på norske revyartister, og hadde innspill av klassikere som «Hovedøen» og fragmenter fra duoens egen karriere.

Men noen nostalgisk forestillingen ble revyen på Piraten Kro så langt fra ikke. Aktuell med tema som Beijing-OL, om gammel tid som møter ny og «nattarbeid» på Karl Johan gjorde at revyen var sjangeren tro i både tema og oppbygging.

«Simon & Stig passerer revy» er en morsom forestilling der Simon Andersen og Stig-Werner Moe øser av sine karaktermakerkunnskaper, sine «gale» framtoninger og sine multikunstneriske kunnskaper. Både i sang, verbale uttrykk og formidling gjør de en strålende jobb på Piraten Kro, og de fenger publikum, jo mer jo lenger ut i forestillingen.

Jo da, årets revy er morsom, selv om vi nok har sett de to more mer tidligere. Årets forestilling framstår likevel som svært severdig fordi den har en helhet som er god. God i tekst og til dels originalt skrevet musikk, og dyktig ledsaget av Olga Kankova på piano.

I svært trange omgivelser på Piraten Kro blir også forestillingen usedvanlig nær, og kan anbefales som en morsom avveksling en varm sommerkveld.