Gå til sidens hovedinnhold

- Som vi fryktet

Artikkelen er over 6 år gammel

Høyre og Jan Birger Løken er ikke overrasket over at boligsoneparkeringen fortsatt skaper trøbbel for de næringsdrivende i Stavern.

– Resultatet har blitt akkurat som vi fryktet på forhånd, sier Løken.

Tidligere denne uka kunne Østlands-Posten fortelle at det også i sommer vil florere av tomme parkeringsplasser på dagtid i sentrum av sommerbyen. Et underskilt for korttidsparkering innenfor boligsonen er nemlig ikke tillatt i kombinasjon med skiltet for boligsoneparkering, fastslår Vegdirektoratet.

Fattet vedtak før svar

Næring-, miljø- og teknikkomitéleder Turid Løsnæs (Ap) og resten av den rødgrønne koalisjonen fattet vedtaket i kommunestyret før svaret fra direktoratet forelå.

– Er det noe jeg og vi har ønsket, så er det å få til en type skilting som tar hensyn til både beboere og næringsdrivende. Men kanskje var det naivt av meg. Jeg hadde virkelig tro på at vi ville få ja, erkjente Løsnæs i ØP onsdag.

– Sørgelig å se

Høyre foreslo et mindre omfattende alternativ da saken var oppe i mai. Hadde dette blitt vedtatt, ville situasjonen vært langt mindre problematisk for handlende og næringsdrivende, mener Jan Birger Løken.

– Det som er trist, er at vi ba om og fikk saken opp til ny behandling. Da hadde man anledning til å tenke seg om en ekstra gang. Det er sørgelig å se at vi nå har endt opp med nettopp den uheldige situasjonen Høyre advarte mot, sier han.

Løsnæs varslet onsdag at saken vil bli tatt opp igjen over sommeren.

Kommentarer til denne saken