Teateranmeldelse

Dæ-Dæææ!

Galeiscenen

Medvirkende: Anita Schjøll Brede og Margrethe Beck Heien

Skuespillerne Anita Schjøll Brede og Margrethe Beck Heien byr på en introduksjon til teateret, for de aller minste, i forestillingen «Dæ-Dæææ!».

I en forestilling på 20 minutter, viser de et helt nytt publikum at teater kan være fascinerende, spennende og lærerikt.

Rammen er en jente som har en dukke, som igjen blir levende. Sammen leker de med bevegelser, farger, musikk og gjentakende tekst.

Her kan man kanskje begynne å bekymre seg for om pedagogikken tar overhånd, men det skjer heldigvis ikke.

Ved bruk av kroppslig lek og et par bokser såpebobler, blir leken så tydelig og så inkluderende at opplevelsen kun blir fascinerende søt.

De to aktørene er veldig bevisst sitt unge publikum og har hele tiden en lekende kontakt.

Etter at selve forestillingen er avsluttet, bys ungene på deltakelse inne på selve scenen.

At barn trenger gode opplevelser er noe alle vet. At barn også tidlig trenger gode teateropplevelser, er det tydeligvis ikke alle som ser. Oppmøtet under premieren var dessverre heller dårlig. Det er derfor å håpe at voksengenerasjonen ser den flotte muligheten som nå tilbys i Stavern. Forestillingen spilles på formiddagen og så vidt jeg vet, er de aller fleste unger lys våkne på den tiden av døgnet. Kanskje er det foreldrene som er utfordringen her. Utfordrende var de i alle fall ikke for skuespillerne å fange det unge publikum.

Som voksen er det både fascinerende og godt å se, at så unge publikummere tar opplevelsen så tydelig inn over seg.

Oppfordringen blir til foreldre og besteforeldre. Har du tilgang på et barn mellom seks måneder og tre år, så ta turen til Stavern.

Det vil sette sine spor for framtiden.