Staverns lille levende kunstperle

denne uke: Kari-Mette Astrup har nettopp kommet hjem fra en utstilling i Hamburg og viser noen av sine bilder i Mønstringsboden denne uken.foto: per albrigtsen

denne uke: Kari-Mette Astrup har nettopp kommet hjem fra en utstilling i Hamburg og viser noen av sine bilder i Mønstringsboden denne uken.foto: per albrigtsen Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Nesten hver uke hele sommeren åpnes en ny utstilling rett innenfor porten til Fredriksvern Verft. Mønstringsboden er det mest levende utstillingslokalet og denne uken er det Kari-Mette Astrup som viser sine bilder der.

I Mønstringsboden er det stadig noe nytt å oppleve. Her er det en ny utstilling hver uke gjennom hele sommeren, forteller Øyunn Winther ved Fredriksvern Verft.

Stedet sørger for en evig variasjon til publikum.

– Det er veldig fint å ha et slikt lokale som endrer seg hele tiden. Her står også alle kunstnere selv når de stiller ut, legger Winther til.

Fra Hamburg til Stavern

Sist lørdag åpnet Kari-Mette Astrup sin utstilling i det lille lokalet.

– Det er ikke stort her, men veldig sjarmerende der det ligger rett innenfor porten. Jeg kom akkurat hjem fra en utstilling i Hamburg og ville gjerne vise noen av bildene her også, forteller Astrup.

Atelier har hun på Torstrand og er samtidig aktiv som illustratør for barnebøker.

– Det har blitt åtte bøker så langt. Men er her det malerier som vises, sier hun og tar oss med inn blant en mengde bilder i et lite rom.

– Det er akrylmalerier der jeg nesten alltid maler mennesker i bevegelse. De bildene jeg viser her er mer eller mindre abstrahert. Jeg valgte disse fordi de passer her. Litt sommerlige motiver.

Hun maler i mange sjangre, men å blande de lar seg ikke gjøre i Mønstringsboden.

– Det er ikke lett å vise for mye i et lite rom, men her er bilder man blir i godt humør av, lover hun.

Lette bilder som viser åpenbare motiver, er førsteinntrykket.

– Man ser et motiv med en gang, men det ligger mer i bildeflatene. Ting man oppdager etter hvert, forklarer hun.

Med plassering midt i inngangen til verftsområdet og alle mer faste sommerutstillinger, passer det godt at hun maler mennesker i bevegelse. Det er det en del av utenfor galleriet også.

– Jeg er veldig opptatt av å male mennesker. Spesielt kvinner og barn, avslutter hun og stikker inn til kunder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.