Gå til sidens hovedinnhold

Strid om tupperware–salg

Artikkelen er over 11 år gammel

Linda Maureen Skallist og Solveig Sørensen får selge tupperware–produkter fra et portrom i Stavern i påsken og til sommeren. Nabo Stavern Antik mener deres gode rykte blir rammet.

Planutvalget i Larvik møter mange forskjellige saker i sitt virke. I går ble Dronningensgate 1 i Stavern befart. Der søkte Linda Maureen Skallist og Solveig Sørensen om å få selge tupperware i portrommet på sistnevntes eiendom i påsken og fra sankthans til i begynnelsen av august.

Plan og byggesak hadde innstilt negativt, og ville ikke at det skulle gis dispensasjon fra kravet om at det på boligeiendom skal være en funksjonell biloppstillingsplass, foruten plass til garasje.

I tillegg har det vært massive protester fra nabo Stavern Antik og dens innehaver Svein Thorstein, som mener tupperware-salg like utenfor hans butikk vil virke negativt på hans gode rykte.

Han sier rett og slett at denslags handel ikke passer i portrommet.

Nå er det slik at de to damene tidligere har drevet salg av tupperware på samme sted uten tillatelse.

Svein Thorstein påpeker i brev til kommunen at handelen da har vært ulovlig.

Derfor måtte det søkes, og etter gårsdagens befaring var ingen av de fem politikerne i tvil. Tillatelse ble gitt, og det var ikke nødvendig å gi dispensajson fordi man mener det er plass nok til parkering inne i gården som det er i dag.

– Vi ønsker å selge tupperware fra portrommet såfremt været tillater det, hevdet Linda Maureen Skallist og Solveig Sørensen i g¨år.

Man viste til at salgsbordet vil stå innenfor portene, altså ikke på fortauet. Derimot ønsker man å benytte fortauet de tre onsdagene i juli, da det er Staverns markedsdager.

Linda M. Skallist er medlem av Næringsdrivende Forening i Stavern, og denne foreningen har gått inn for kvinnenes søknad.

Nabo Stavern Antik har også påpekt manglende muligheter for sanitære forhold, og at det ikke finnes strøm til kassaapparater og liknende.

– Tupperware er en forretningstype som ikke passer med min drift som antikvitetshandler med godt rykte, hevder altså eier Svein Thorstein.

Han mener salget sprer seg over et stort område, hvilket gjør at han mottar mange negative tilbakemeldinger.

– Tupperware er dessuten et konsept som dreier seg om «homepartyes», og skal i utgangspunktet ikke gjøres over disk, legger han til.

Men det hørte ikke politikerne på.

– Utebord og stoler er en del av bybildet i Stavern om sommeren, sa Høyres Birgitte Gulla Løken.