- Jeg har ikke vært her siden jeg spilte her med Trondheimskorpset Bispehaugen i 1969, forteller Per Morten Nordbotn fra Oslo. Han og kona Kristine Nordbotn tok turen til Stavern i går sammen med barn og barnebarn fra Porsgrunn.

- Det var morsomt å komme tilbake, og det er en fantastisk utstilling, skryter han.

Øyunn Winther fra VisitStavern koordinerer høstutstillingen. Hun anslår at om lag halvparten av de besøkende kommer fra andre byer.

- Jeg bruker å spørre de jeg snakker med og mitt inntrykk er at de fleste kommer fra Grenland, Tønsberg, Sandefjord og Oslo. Det er kjempemoro, mener Winther, som også er en av utstillerne.

- Høstutstillingen er virkelig kvalitetsturisme med innhold. Mitt ønske er at Stavern skal bli kjent som kunstnerbyen ved havet, at byen kan kalles Norges svar på Skagen, ivrer hun.

Hun er godt fornøyd med besøkstallet i helgen. Lørdag holdt mange seg inne i uværet, men søndag var det tidvis strålende sol og folkevandring til Stavern.

- Søndag var det full klaff på alle måter. Nå er vi spente på neste uke. Nytt av året er at vi skal holde åpent onsdag kveld, da håper vi mange kommer.

Wenche Holbye fra Oslo falt for Grazyna Katarina Krüger sine veggmalerier på lerret.

- Jeg har vært på påskeutstilling her tidligere, men det er første gang jeg er på høstutstilling. Faktisk har jeg kommet fra Oslo kun for å gå på utstilling, forteller hun.