Tangaroa-reunion på Agnes

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Søndag gikk startskuddet for årets flåteregatta i Stavern. Lørdag var hoveddommer kaptein Francisco Yabar fra Perus marine på Agnes for å beskue Tangaroa-flåten.

Francisco Yabar var sentral da Peru instruerte sin marine til å bistå Tangaroa-ekspedisjonen før ferden i 2006. Lørdag var han på Agnes sammen med ekspedisjonsdeltakerne Torgeir Sæverud Higraff, Olav Heyerdahl, Roberto Sala og Bjarne Krekvik.

- Utrolig morsomt å se flåten igjen, og flott å se at den har holdt seg så godt som den har, sa Francisco Yabar til Østlands-Posten.

- Det er ellers fantastisk å være i Larvik, Thor Heyerdahls fødeby. Først var jobben min en plikt, men så ble det «pleasure». Og ikke minst er jeg stolt av at jeg selv fikk mulighet til å møte Thor Heyerdahl, sier han til avisen.

Francisco Yabar møtte den verdensberømte sjøfareren under et foredrag han holdt i Peru på 80-tallet, og nå var han altså på plass i Stavern for å være dommer i årets flåteregatta-konkurranse.

Møtet på Agnes var ellers første gang peruanske Roberto Sala fikk mulighet til å møte de andre deltakerne fra ferden. Senere i uken skal han også hilse på Larviks deltaker, Øivin Lauten, som nå deltar under årets «Tall ships race».

Artikkeltags