«The coolest place to chill out in Stavern is...»

Rita Lim-Solhaug (innfelt) skryter av Stavern over tre sider i søndagens utgave av Singapore Sunday Times (Faksimile: Singapore Sunday Times)

Rita Lim-Solhaug (innfelt) skryter av Stavern over tre sider i søndagens utgave av Singapore Sunday Times (Faksimile: Singapore Sunday Times)

Artikkelen er over 5 år gammel

Singapores største avis viet tre sider til Stavern-guide. Hva er din beste Stavern-anbefaling?

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

– Jeg håpet å kunne gjøre noe bra for Stavern, sier Rita Lim-Solhaug.

Da var det nok ingen dum idé å skryte av Stavern til Singapores største avis, Singapore Sunday Times. Søndagens utgave av avisen viet hele tre sider til «Norges smilehull».

– Hele Singapore leser den avisen. Spesielt er den populær blant business-folk. Søsteren min ringte meg og fortalte at mange av vennene hennes hadde sett det, sier norsk-singaleseren Lim-Solhaug.

Republikken i Sørøst-Asia har omtrent like mange innbyggere som Norge.

Rita Lim-Solhaug er gift med Gisle Solhaug. Sammen driver de selskapet NorSing AS, og har i mange år vært bosatt i Singapore. For ett år siden bestemte de seg imidlertid for å flytte til Gisle Solhaugs hjemby, Stavern.

– Vi ville at sønnen vår skulle lære norsk. Derfor blir vi nok også boende i noen år, forteller Lim-Solhaug.

Som fersk «innfløttær» måtte hun imidlertid ha litt hjelp da reisejournalisten var på tråden og ønsket guide-tips fra Stavern. Da gikk hun rett til Mr. Stavern.

– Kåre Christoffersen hjalp meg masse. Det gjorde også Gunnar Berven, som stilte opp med flotte Stavern-bilder, forteller Rita Lim-Solhaug.

Resultatet er altså tre sider med renspikket Stavern-skryt. Det vies plass til alt fra detaljert beskrivelse av anbefalte ankomstmåter og gjennomsnittstemperaturer, til råd om hvor man finner den beste maten og de mest interessante kulturopplevelsene.

Og hva er Staverns «coolest place to chill out»?

Ifølge Singapore Sunday Times er det Gule Galleriet - «an artsy cafe and gallery».

Det nevnes også at den beste måten å oppleve Stavern på, er å gå. Sannsynligheter for å gå seg vill er liten, og skulle det skje - «just ask the friendly locals»

– Vi får stadig besøk av venner fra Singapore. Kanskje det kommer enda flere til neste år, sier Lim-Solhaug.

Hun tror særlig ett arrangement vil kunne komme til å trekke Singapore Sunday Times’ lesere vest- og nordover.

– Mange er som sagt business-folk, som jeg tror blir fristet av at båtracet neste sommer kan ses fra Stavern.

Artikkeltags