Lørdag åpnes dørene til tidenes største påskekunstmønstring i Stavern og distriktet.

Her er oversikten over Påske-utstillerne

Tradisjonen med påskeutstilling er definitivt kommet for å bli, og deltakelsen blir større år for år.

I alt er det over 50 kunstnere på utstillingslisten bare i Stavern ¿ og i tillegg kommer det som på mange måter er litt av et høydepunkt under årets påskemønstring ¿ norsk og nordisk gullalderkunst med arbeider av en rekke av våre store mestere.

Det som imidlertid først og fremst særpreger påskeutstillingene i Stavern er det store mangfoldet av samtidskunst, kunst- håndverk og design.

Det er 24. gang det arrangeres påskeutstillinger i Stavern. Det hele startet ved en tilfeldighet i 1988, da en gruppe Stavern-kunstnere i all hast satte opp en utstilling på Hotel Wassilioff i anledning av at Aftenpostens kunstklubb hadde lagt sin påskesamling til «smilehullet». Dermed gikk startskuddet for en tradisjon som etter hvert har tatt helt av.

Nå er det ikke bare Staverns egne kunstnere som inntar de mange utstillingslokalene på Fredriksvern Verft og i byen for øvrig. Kunstnere fra hele Østlandet ønsker seg til Stavern i påsken. Og publikum kommer i tusentall, fra hele Vestfold og Østlandet for øvrig. De siste årene er det registrert godt over 20.000 besøkende i løpet av de få hektiske påskedagene.

Stavern er det desiderte sentrum for kunstmønstringen, men også kunstnerne som etter hvert har etablert seg i Sjøparken på Agnes er en del av påskeutstillingen. I tillegg er det spennende utstillinger i Larvik ¿ blant annet i Larvik Kunstforening, Fanny Langestrand Café og Galleri Perlen. Det tegner med andre ord til å bli en kunstpåske av de helt store. Nå gjenstår det bare at værgudene spiller på lag med utstillerne.