Gå til sidens hovedinnhold

Tok tempen på Stavern lørdag

Artikkelen er over 8 år gammel

Befolkningen ble oppfordret til å si sin mening om sommerbyen Stavern.

Les også: Langer ut mot Larvik i riksdekkende annonse

På Kanten tok lørdag ettermidag initiativ til å høre hva den generelle tonen er i Stavern når det kommer til skjenketider, støy og hvordan byen skal oppfattes av turister. Og tonen var stort sett den samme.

– Dersom det fortsetter slik det er nå, vil denne byen etterhvert ende opp med å ha rullatorservice og bingo som hovedattraksjoner, sier Karl Johnny Hanøy.

Han var blant dem som hadde møtt opp på «På Kanten» lørdag ettermiddag for å diskutere åpent rundt hvordan Stavern som sommerby skal oppfattes av lokale og tilreisende.

Spørsmålene som hovedsakelig ble reist var hvorvidt det er for mye støy her i sommermånedene.

– Jeg mener bestemt at en pulserende sommerby er en attraktiv sommerby, sier Hanøy tydelig engasjert.

Og det var ikke bare han som satt på denne meningen blant de som hadde møtt opp.

– Vi bor i Stavern fordi vi vil at det skal skje litt ting her. Dersom det blir helt stille og rolig vil dette stedet dø ut, og bli så fraflyttet som alle frykter, sier Anita Sørensen.

Rundt hennes bord satt også Jan-Atle og Ruth Johnsen som hadde reist fra Kvelde for å bli med i diskusjonen.

– Når vi reiser til Stavern om sommeren er det jo først og fremst fordi det er tilbud her. Dersom slike tilbud skal bli fjernet fordi folk irriterer seg på støy, sitter ikke Stavern igjen med så mye til slutt. Den kan ikke leve på gammelt rykte for alltid, sier Jan-Atle.

Jarle Andhøy ønsket debatt

Det var Jarle Andhøy og resten av gjengen bak «På Kanten» som ønsket en debatt, nettopp for å finne ut hva folket ønsket for byen.

– Dette blir diskutert ut i fra et større perspektiv enn oss her på «På Kanten», sier han og forteller at spørsmålene som ble stilt i aller høyeste grad også gjelder Larvik, Helgeroa og Nevlunghavn, og hvilket inntrykk lokalbefolkningen ønsker at turistene skal sitte igjen med etter å ha vært her.

– Det er utrolig viktig for oss å vite hva folk mener før næringsforeningene fra de ulike stedene skal møte kommunen 3. september, sier han.

Selv om de som uttalte seg generelt var positive til det som ble beskrevet som en pulserende sommerby med mange tilbud og da medfølgende støy, hadde man også muligheten til å svare anonymt på et spørreskjema dersom man var uenig.

– Det kan være vanskelig å si meningen sin høyt dersom man er uenig med det som blir sagt, derfor har vi lagt opp til dette spørreskjemaet. Det er dessuten fint å ha noe håndfast å vise til når vi skal i samtale med kommunen og ordfører, sier Andhøy.

Noe alle mener noe om

De som hadde tatt turen syntes det var synd at ikke flere fra Stavern hadde møtt opp for å delta i diskusjonen.

– Dette er jo noe absoultt alle sitter hjemme og mener noe om, og når man først blir oppfordret til å si hva man mener i plenum, synes jeg man skal møte opp, sier Anita Sørensen.

– Vi kommer fra et så lite sted at alle stemmer kan bli hørt på denne måten, og jeg synes det er veldig flott at det blir tatt opp, sier hun videre.

Andhøy selv var ikke overrasket over at de som tydeligst uttrykker misnøye med støynivået ikke møtte opp, men skulle ønske de gjorde det.

– Enhver diskusjon blir selvfølgelig bedre med flere synspunkter på saken, så sånn sett hadde det vært bedre om noen med andre meninger uttalte seg her også, sier han før han legger smilende til:

– Men når alle disse menneskene enstemmig sier at de ønsker en sommerby som ikke utelukkende er stille og rolig, får vi ta det som et tegn på at det er det de fleste i Stavern ønsker. Og dét er veldig positivt.

Kommentarer til denne saken