Trakk seg fra styret i båtforeningen

Trukket seg: Gunnar Knutsen (innfelt) har trukket seg som leder av Stavern båtforening. Både den nye styrelederen Dag Tungvåg og havnedirektør Jan Fredrik Jonas beklager avgjørelsen. (Arkivfoto)

Trukket seg: Gunnar Knutsen (innfelt) har trukket seg som leder av Stavern båtforening. Både den nye styrelederen Dag Tungvåg og havnedirektør Jan Fredrik Jonas beklager avgjørelsen. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det har vært en turbulent sommer for Stavern båtforening. Nå har styreleder Gunnar Knutsen trukket seg med øyeblikkelig virkning. – Vi syntes det er trist og leit, sier ny styreleder Dag Tungvåg.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Da Stavern båtforening i sommer ville ta 50 kroner i betaling fra de som ønsket å låne foreningens båtslipp på Risøya ble det bråk.

Intens debatt, blant annet på Facebook, kulminerte i at pengekassa ved båtslippen ble stjålet og slippen ble stengt.

«Dette kunne vært løst på så mange andre måter enn å utføre hærverk. Vi vil gjerne ha en diskusjon, men den tar vi heller muntlig enn på Facebook, sa båtforeningens leder», Gunnar Knutsen til ØP 12. juli.

Nå har samme Knutsen trukket seg fra vervet som styreleder.

Gunnar Knutsen ønsker ikke å kommentere avgjørelsen overfor ØP, men viser til informasjon fra båtforeningen.

Det nye styret har sendt ut e-post til foreningens medlemmer.

«På styremøte Onsdag 1. august trakk vår formann Gunnar Knutsen seg fra alle sine verv og plikter med umiddelbar virkning. Sett i lys av siste tiders mediestorm og stor arbeidsbelastning følte Gunnar at han ikke hadde nødvendig krefter og motivasjon til å fortsette.», heter det blant annet i e-posten.

– Vi syntes dette er trist og leit. Gunnar har brent for båtforeningen, har vært en pådriver for forbedringer og har skapt et godt grunnlag for et fungerende styre, sier Dag Tungvåg som har overtatt som styreleder.

Tungvåg ønsker ikke å gå nærmere inn på hvorfor Knutsen trakk seg.

– Jeg har ingen kommentarer til det utover det som står i e-posten, sier Tungvåg.

Båtforeningen har samarbeidet tett med Larvik Havn KF om utviklingen av Stavern havn.

Havnedirektør Jan Fredrik Jonas beklager Knutsens avgjørelse.

– Det er definitivt synd at Knutsen trekker seg. Etter at båtforeningen overtok driften av havna selv i 1994 har han vært en pådriver for å bygge ut havna til det den er i dag, sier Jonas.

Hallstein Bast, i rollen som leder av den «konkurrerende» Fiskeneset båtforening, syntes også det er leit at Knutsen nå har trukket seg.

– Det er leit, men det er ikke annet å gjøre enn å ta avgjørelsen til etterretning, sier Bast.

– Står for alt jeg har skrevet

Stavernspatrioten Yngve Rakke har vært blant de som har vært mest kritiske til båtforeningen. Da debatten om båtslippen begynte skrev han blant annet følgende på Facebook-siden «Stavern by - hele året!»: «Det er det siste i rekken av ynkelige og smålige tiltak fra den ressurssterke foreningen. Pengene skal uavkortet gå til nye pjolterglass i foreningens bar.»

– Jeg står for alt jeg har skrevet. Absolutt. Skjærgårdsadelen må skjerpe seg. De ser på indrefileten i Stavern som sin egen hage. De privatiserer området med negativ skilting, kjettinger og utidige avgifter. Litt selvkritikk kan likevel Rakke vurdere.

– Det kan hende jeg har skutt på pianisten. Kanskje burde mer av kritikken rettes mot Larvik Havn . Det er nok de som trekker i trådene, sier Rakke.

Artikkeltags