Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket åpning

Artikkelen er over 7 år gammel

Ta to tradisjonelle musikksjangre fra to vidt forskjellige kulturer og sy dem sammen til et konsertprogram. Åpningen på Kammermusikk i Stavern ble en suksess med Hirundo Maris.

Det spansknorske bandet, som omtales som et delvis tidligmusikk ensemble og delvis en folkemusikkgruppe, framførte lun, men svært variert musikk foran de rundt 60 frammøtte i Fredriksvern kirke i går kveld.

Anført av vokalistene Petter Udland Johansen (tenor) og Arianna Savall (sopran) tok de publikum gjennom en reise i både norsk og katalansk musikkhistorie.


Folkemusikk

Sanger som «Om kvelden» og «Ormen Lange» var de mest kjente tonene fra norsk musikkhistorie.

– Bandet har som mål å være en dialog mellom sør og nord, en reise gjennom tid og rom, sier Johansen.

Hirundo Maris, som betyr sjøsvale på norsk, er egentlig en kvintett, men det var kun fire som var med på konserten i går. I tillegg til sangerne besto bandet av Sveinung Lilleheier på gitar og dobro, samt Michel Angel Cordero på kontrabass.


Forent gjennom sang

Konserten ble avsluttet med sangen om «El Mariner» – «Matrosen» – en sang om ei jente som blir overtalt av en sjømann til å bli med ut på de sju hav.

Etter sju år, når hun egentlig har planer om å hoppe av reisen for å gifte seg, finner hun ut at sjømannen er sønn av den engelske kongen.

– Det var den sangen som gjorde at dette prosjektet startet. Siden den gang har vi funnet ting vi både har og ikke har til felles i norsk og katalansk folkemusikk, og framfører sanger vi både har skrevet selv og ikke skrevet selv, sier Johansen.

Kåre Christoffersen var storfornøyd med det bandet presterte på scenen.

– Det er fantastisk å høre unge mennesker fra så forskjellige kulturer lag en symbiose av musikk. Dette var nydelig å høre på, sa han etter konserten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.