Ny runde med falske e-poster som utgir seg å være fra Nordea

Faksimile fra epost mottatt i dag

Faksimile fra epost mottatt i dag

Artikkelen er over 5 år gammel

Bankkonsernet ber mottakerne være forsiktige.

DEL

De siste dagene har det strømmet på med eposter, som utgir seg for å være sendt ut fra bankkonsernet Nordea, og Østlands-Posten har fått mange meldinger fra personer som har fått flere titalls av disse epostene.

– Flere privatkunder har den siste tiden mottatt falske e-poster. Enkelte har i tillegg opplevd etterfølgende oppringninger fra mennesker som utgir seg for å jobbe i Nordea, bekrefter konsernet i en melding på sin nettside.

– Både de falske e-postene og nettsidene disse linker til er noe annerledes enn det vi har sett ved tidligere svindelforsøk. Sidene etterspør mer informasjon enn tidligere. I tillegg til fødselsnummer og nettbankpassord blir kunden også bedt om å oppgi telefonnummer.

– Nummeret benyttes deretter til å ringe opp kunden for å få engangskoder, som i sin tur brukes til å registrere betalinger i kundens nettbank, skriver Nordea videre.

Ber aldri om passord

Nordea skriver også at de aldri ber om engangskode eller passord når de kontakter kundene sine.

– Svindlerne ringer i tillegg fra «ukjent nummer», noe vi heller ikke gjør. Er du i det miste tvil om personen du snakker med virkelig er fra Nordea, ber vi deg om å notere deg navnet til den du snakker med, avslutte samtalen, for deretter selv å ringe vår kundeservice på telefonnummer 06001 og be om å få snakke med vedkommende, skriver de.

Østlands-Posten har ikke klart å komme i kontakt med Nordea for en kommentar i dag.

Les også: Advarer mot falske eposter med tilbud fra Elkjøp

Les også: Ikke klikk på denne linken!

Les også: Advarer mot falsk epost-konkurranse

Les også: KIWI advarer mot epost og SMS-svindelforsøk

Også til bedrifter

Ved siden av eposter til private mottakere, har det også de siste dagene blitt sendt ut tilsvarende til lokale bedrifter i Larvik, blant annet til redaksjonen i Østlands-Posten. Mange bedrifter har opplevde at de har fått mange eposter som utgir seg for å være fra Nordea, bare i løpet av et døgn.

I eposten, som utgir seg for å være sendt ut fra «mobil.nordea.no», blir mottakeren bedt om å klikke på en link inn til et «kontovarsel», og i emnefeltet går det fram at man ønsker å få bekreftet et mobilnummer.

Det beste og sikreste rådet er å ikke klikke på linker i slike mailer, og i stedet slette eposten umiddelbart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.