Gå til sidens hovedinnhold

Svindlere lagde falsk NRK-artikkel om Reidar

Artikkelen er over 2 år gammel

Reidar Helliesen fra Sandefjord oppdaget at det hadde blitt laget en falsk nyhetsartikkel om ham og hvordan han hadde tjent 22 millioner kroner på Bitcoin-handel.

Ifølge det som viste seg å være en falsk NRK-artikkel, hadde Helliesen tjent 22 millioner kroner på kryptovalutaen Bitcoin, samt vært gjest på TV2-programmet «God Morgen Norge» for å fortelle hvordan det gikk til.

– Ingenting er sant og ingenting har noe sammenheng. Likevel virker det veldig seriøst, siden de har brukt NRK som ramme, sier Helliesen til NRK Vestfold, som torsdag omtaler hendelsen.

Fant artikkelen på Facebook

Ifølge NRK skal artikkelen ha dukket opp på Facebook som et sponset innlegg, og førte dem som klikket på lenken inn på en nettside som utga seg for å være NRK.

Det er imidlertid svindlere som står bak, som ønsker å lokke folk til å investere i Bitcoin.

– For det første ble jeg veldig overrasket over at svindlerne hadde valgt meg. I tillegg var det veldig ubehagelig at de hadde tatt bilder fra min private blogg, sier Helliesen til NRK.

Da artikkelen ble oppdaget valgte Helliesen å politianmelde saken og å varsle NRK. I tillegg oppsøkte han Slettmeg.no for å finne ut hvordan han kunne fjerne artikkelen.

Sett lignende saker

Ifølge NRK har de sett flere lignende saker det siste året, der svindlere har brukt NRKs ramme for å vinne troverdighet.

– Som regel går det i salg, og ved å bruke NRK til å bygge tillit til produktene. Dette er et godt eksempel på de kreative metodene svindlere bruker. Dette er forfalskning fra start til slutt, sier sosiale medier-rådgiver i NRK, Laure MacGregor, til NRK Vestfold.

Politiet har henlagt saken.

Kommentarer til denne saken