– Vi er som en stor familie

Ivrige: Nicoline Christiansen og Michael Storesund er to ivrige og unge svømmere som stortrives i Larvik Svømmeklubb.

Ivrige: Nicoline Christiansen og Michael Storesund er to ivrige og unge svømmere som stortrives i Larvik Svømmeklubb. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både hardtsatsende ungdommer og aktivitetsglade barn stortrives i Larvik Svømmeklubb.

DEL

Forrige helg var som kjent flere av ungdommene fra svømmeklubben i ungdomsmesterskapet og gjorde det særdeles godt der.

Næss med medaljesanking i UM

Didrik Næss (16) fikk fire medaljer i fire øvelser og satte samtidig fire personlige rekorder. Også Frøya Karlsen Dallago og Aurora Nordal Berg viste seg skikkelig fram og satte «perser» i fleng og viste med det at det drives godt i Larvik Svømmeklubb om dagen.

Bak disse ambisiøse svømmerne er det blant annet en gjeng med ivrige barn i 9-11-årsalderen som trener sammen tre ganger i uka. Tirsdager trener disse guttene og jentene i Kveldehallen, mens tirsdag og torsdag er de «hjemme» i Farrishallen.

– Dette er de såkalte C1 – og C2-svømmerne våre. De er ivrige på treninger og de er med i rekruttstevner. Det er en lite alvorlig form for stevner det er greit å starte med i den alderen, sier Juan Escalado som sammen med Grethe Lill Olufsen var på plass som trener da ØP var innom Farrishallen torsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Didrik tok fire medaljer i UM

Ivrige unge svømmere

Trenerne stresser ikke barna på tider, men det jobbes mye med teknikk. I tillegg er det økter med uttøyning og trening av kjernemuskulatur. Omtrent én gang per måned er det stevne for den muntre gjengen.

Stevnene er stort sett i Vestfold og Grenland. Neste stevne er i Tønsberg, den første helgen i desember, sier Grethe Lill Olufsen.

To som garantert gleder seg til neste stevne, er Nicoline Christiansen (10) og Michael Storesund (9). Begge er ivrige svømmere og stortrives sammen med treningskameratene.

– Det er kjempegøy å svømme og å være sammen med de andre, sier Nicoline som behersker rygg, crawl, bryst og butterfly med den største selvfølgelighet.

Også Michael trives godt i «det våte element».

Jeg synes også det er morsomt å være her, og jeg trives godt med de andre barna og trenerne, påpeker niåringen i en liten pause i treningen.

God teknikk: Nicoline Christansen (10) viser her at hun behersker ryggsvømming med vending på trening i Farrishallen.

God teknikk: Nicoline Christansen (10) viser her at hun behersker ryggsvømming med vending på trening i Farrishallen. Foto:

 

Svømmere med fine verdier

Juan Escalada synes det er flott og viktig at samtlige barn trives i svømmeklubben, og at de står for fine verdier.

– Hos oss er alle velkommen, og vi er opptatt av at vi skal støtte hverandre og vise respekt og omsorg. Jeg opplever at vi er som en familie her, og hos oss er alle velkomne, sier en engasjert trener.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags