Økning i antall influensatilfeller

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stadig flere er blitt rammet av influensasykdom rundt om i landet den siste tiden. De siste fire ukene har antall diagnoser steget på landsbasis.

DEL

Den ukentlige influensarapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at det er en liten økning i antall influensalignende sykdommer. Antallet har steget de siste ukene etter en stagnasjon i begynnelsen av januar.

I løpet av forrige uke ble 2,4 prosent av dem som oppsøkte lege, diagnostisert med influensalignende sykdom. Til sammenligning var andelen på 2,2 prosent uken før.

LES OGSÅ: Lene (39) begynte å jobbe da datteren var tre måneder gammel: – Det er liksom ikke grenser for hva folk kan få seg til å si

Etterkommeren av «svineinfluensaen»

299 personer ble innlagt forrige uke, og i alle unntatt to tilfeller dreide det seg om influensa A (H1N1). Dette er en etterkommer av viruset som utgjorde pandemien i 2009 og da ble kalt «svineinfluensa». Viruset har siden sirkulert jevnlig og regnes nå som et normalt sesonginfluensavirus.

Til tross for økningen, var det imidlertid en nedgang fra samme uke i fjor, da 3,8 prosent av dem som gikk til legen hadde symptomer på influensalignende sykdom.

LES OGSÅ: Treskøyte gikk ned: – Eieren mistet alt han hadde

1, 6 millioner i risikogruppen

Ifølge FHI forventes det at influensavirus vil fortsette å sirkulere i en god stund fremover og de oppfordrer personer i risikogruppene til å vaksinere seg. Over 1,6 millioner nordmenn befinner seg i risikogruppen for alvorlig influensa, blant dem kronisk syke, eldre og gravide.

Artikkeltags