Viktig bidrag til kreftrammede

Nå kan jobben med å lage en egen stue for pasienter og foresatt begynne. F.v. president i Fokus Larvik Rune Walderhaug, Kajsa Røstgård og lege Tom Farmen Nerli.

Nå kan jobben med å lage en egen stue for pasienter og foresatt begynne. F.v. president i Fokus Larvik Rune Walderhaug, Kajsa Røstgård og lege Tom Farmen Nerli. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når CP-rammede Kajsa og mamma Siri er på rehabiliteringsopphold på Kysta, savner de et sted å møte andre barn og foreldre. Nå hjelper Fokus Larvik Kysthospitalet i gang med et fritidsrom ved å spandere de første 25.000 kronene.

DEL

Fokus Larvik farter Larvik rundt hele året med julenissegaver. Nå har de stoppet på Kysthospitalet og til en gruppe som trenger sårt et ekstra tilskudd.

– Vi har en egen avdeling i rehabilitering av barn – og unge som har CP (cerebral parese) eller har hatt kreft. Disse barna og foreldrene deres er ved Kysta i to til fire uker, og når dagene med trening- og rehabiliteringsaktiviteter er over, trenger de et sted å møtes, sier Tom Farmen Nerli ved avdeling for Rehabilitering Kreft og Ortopedi.  

Fritida er også en god mulighet for barn, unge og pårørende å etablere kontrakt med andre på avdelingen som er i samme situasjon.

Les også: Kysthospitalet jubilerer

Viktig å møte andre

For Kajsas mamma, Siri Torgersen, har dette vært viktig.

– Når man er i en slik situasjon som vi er, er det utrolig viktig å treffe andre i samme situasjon. Her er det mange skjebner og av og til trenger man også en påminnelse om at kanskje vi ikke har det så verst allikevel, sier Siri Torgersen.

Kajsa er her for første gang, men har så langt hatt et flott opphold.

– Jeg anbefaler dette til alle barn som sliter litt. Det er flott å være her og deilig varmt vann i bassenget, smiler hun og skryter av datteren:

– Kajsa er ei stå på jente som aldri gir seg, og hun har godt utbytte av treningen her, sier mamma Siri.

Les ogås: Feirer 125-årsdagen

Trenger et samlingssted

For å belyse hvor viktig et planlagt møtested er, forteller Tom Nerli en liten historie:

– Vi hadde en liten gutt her med kreftdiagnose som ble godt kjent med en eldre gutt med CP. De fungerte nærmest som et brødrepar som spilte spill sammen, gikk turer og gjorde at foreldrene kunne få litt fritid under oppholdet. Etter at gutten med kreftdiagnose ble skrevet ut, kom han tilbake på besøk for å møte «broren» sin. Da skulle vi gjerne hatt et sted der de kunne vært sammen. Det får vi mulighet til nå, sier Nerli og vet at de 25.000 kronene blir et viktig bidrag for å sette i stand nettopp et slikt rom.

– Vi i Fokus Larvik har hatt som mål å gi gaver til kreftrammede barn, og når det finnes et slikt tilbud ved Kysta er det en glede å kunne bidra litt. Takket være det lokale næringslivet i Larvik, avslutter president Rune Walderhaug i Fokus Larvik.

Artikkeltags