Sammenlagtseier til Jon Rye-Johnsen i Sverige

PÅ TOPP: Gule ledertrøyer ble det mange av etter Jons sammenlagtseier i U6. Her viser han dem stolt frem på klessnora.

PÅ TOPP: Gule ledertrøyer ble det mange av etter Jons sammenlagtseier i U6. Her viser han dem stolt frem på klessnora. Foto:

Av

På seks dager og seks etapper klarte Jon Rye-Johnsen å sikre seg seks pallplasser, og stakk til slutt av med den gjeve sammenlagtseieren.

DEL

Mens Tour de France raser i Frankrike, ble det også kjempet om medaljer under Nordens største etapperitt for de yngre klassene i Tidaholm.

For 41. gang arrangeres det prestisjefylte etapperittet «U6 Cycle Tour» i Tidaholm i Sverige. Totalt deltok 800 ryttere fra hele Norden, med klasser helt fra 10 år og opp til eliteklassen. Blant dem stilte Jon Rye-Johnsen fra Tjølling, som representerer Nanset.

På seks dager skulle rytterne gjennom seks etapper i forskjellig terreng og lengde. Alle var krevende og inviterte til stor fart.

Fra dag én viser Jon at han har krutt i pedalene. På første etappe, som var et 1,4 kilometer langt temporitt, utklasserte han sine konkurrenter, og med fem sekunder før andremann kunne kan bekle seg den gule ledertrøyen. Med en snittfart på over 47 km/t var det mange som ble imponert over kapasiteten hans. Allerede her la han et godt grunnlag en sammenlagt seier.

LES OGSÅ: Her er de tre friidrettstalentene som skal til internasjonalt mesterskap i sommer!

Lekte med konkurrentene

Den andre seieren tok han på tredje etappe. Denne gangen var det et 31 kilometer langt gateløp som skulle gjennomføres. Her ble det kniving om plasseringen når mållinjen nærmet seg, som endte med en lang bakkespurt. Jon vant oppgjøret suverent, og kunne igjen trone øverst på pallen.

Under alle etappene var Jon på pallen. Hver dag med en ny medalje rundt halsen, og alltid med en stødig hånd rundt ledertrøyen.

- Klart jeg er kjempeglad fornøyd, smiler han. Lysten til å vinne var stor etter uhell i landsmesterskapet for to uker siden.

Med totalt seks gule ledertrøyer, to førsteplasser, tre andreplasser og en tredjeplass, kunne Jon nok en gang sprette champagnen. Etter flere store seiere i tidligere i sesongen, ble lørdagens sammenlagtseier det beste resultatet hittil for den lovende 14-åringen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags