Distriktsleder Ole Rath i Trygg Trafikk Vest-Agder sier til NRK at han har sett folk bruke mobiltelefon mens de sykler. Det synes han ikke noe om.

– Å gjøre flere ting samtidig, gjør at det blir farligere å ferdes i trafikken, sier han. Rath tror det vil komme flere syklister på veiene i årene som kommer, og at mobilbruken på sykkel vil øke i takt med antall syklister.

I Danmark er det forbudt å bruke håndholdt mobil mens man sykler. Blir man tatt for dette, får man en bot på tusen danske kroner.

Rath tror det kan det kan ha noe for seg.

– Det kan virke preventivt. Vi skal ikke se bort ifra at det kan være fornuftig å gjøre det i Norge også.

Han vil ikke ta stilling til om det bør innføres et forbud, men om det blir stadig flere som bruker mobil mens de sykler, tror han det vil bli nødvendig å gjøre noe.

Tomas Nesset, som leder Syklistenes Landsforening i Kristiansand og omegn, har ikke reflektert noe rundt mobilbruk på sykkel. Han mener likevel det er en risiko å bruke håndholdt mobil og sykle samtidig.

– Man har bare én hånd på styret. Da har man ikke kontroll på begge bremsene. I tillegg blir det vanskelig å svinge, fastslår han. (ANB-NTB)