Pedalkraft er en nasjonal sykkelklubb i regi av Frelsesarmeens rusomsorg. Klubben er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern, fellesskap og aktivitet – og er også etablert i Larvik.

7. juni startet syklistene på turen fra Nordkapp til Lindesnes, for å markere behovet for et bedre aktivitetstilbud for mennesker med rusproblemer.

Torsdag formiddag rullet syklistene gjennom Larvik, på vei fra Tønsberg til Arendal.

– Til tross for et stramt tidsskjema ble det tid til et kort stopp på Furumoa. Her serverte heiagjengen fra Frelsesarmeen gatefotball kaffe, og barn fra Jegersborg barnehage sendte syklistene videre med flott sang, forteller Sverre Tolfsby, miljøterapeut i Frelsesarmeen rusomsorg.

Underveis på den 3000 kilometer lange turen har flere bedrifter bidratt som «Hjelperyttere». Meny Søndersrød ordnet med billetter til fergen fra Helgeroa til Langesund for hele følget, og sponset turen over Langesundsfjorden.

Leder for Pedalkraft og rådgiver for Frelsesarmeens rusomsorg, Jan Aasmann Størksen, takket Meny Søndersrød og assisterende butikksjef Geir Nilsen for den sjenerøse støtten og til Frelsesarmeens arbeid i Larvik generelt. Søndag skulle syklistene etter planen ankomme Lindesnes.