Saw vant Farrisrunden på rekordtid

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Nanset-syklist Gregory Saw vant Farrisrunden på råsterke 2.09.12 i rittet som samlet totalt 1.200 syklister

  DEL

  Sykkelgruppa til Nanset har hatt Saw i sine rekker noen år nå, sammen med Team Abax, og lørdag fikk de en etterlengtet hjemmeseier å juble for da Saw satte inn støtet ikke langt fra mål og vant 12 sekunder foran Øivind Bjerkseth.

  De to og Thomas Engelsgjerd dannet tidlig en trio som lå i tet. Saw forteller at de kontrollerte ganske greit og da gruppen bak kjørte innpå dem så rykket de fra igjen umidderbart.

  - Vi stakk i den første skogen. Vi kunne sikkert gjort det lettere for oss selv med tanke på tempo, men vi trener godt og kjørte bra, sier Saw som skryter av sine to medsyklister for at det ble rekordtempo gjennom de 67 km rundt Farris.

  Rittet gikk for 20. gang i år, og Harald Sjulstad fullførte sitt 20. ritt til en påskjønnelse i pokals form fra arrangørene.

  Les også: Farrisrunde-generalen (ØP+)

  En litt yngre syklist som også biter fra seg med ski på beina er Vebjørn Hegdal. I sitt første forsøk på hovedrittet syklet han inn til seier i junior elite og en niendeplass totalt. Tiden hans ble 2.14.36 og Hegdal likte godt turen rundt drikkevannskilden.

  - Kroppen fungerte bra og det var gode forhold. Hadde jeg ikke hatt den nestenulykken før første terrengparti kunne jeg nok hengt med ledergruppen en del lenger, forteller skitalentet.

  Han ladet opp med en ukes trening på Sognefjell før helgens ritt og skal videre til høydeopphold i Alpene, så det er ingen tvil om at langrenn fremdeles har solid førstepri.

  Jeanette Persson debuterte også med seier i Farrisrunden da hun gikk til topps i kvinnenes eliteklasse. 2.35.55 ble tiden hennes og Persson var full av lovord etter målpassering.

  - Det var kjempefint og perfekte forhold. Veldig god stemning langs løypa der folk backet meg opp. Jeg følte meg også veldig trygg underveis så sikkerheten er godt ivaretatt, sier Persson som representerer Milslukern fra Oslo.

  Hun sykler ritt aktivt og hadde rundt 20 starter i fjor. Farrisrunden har stått på blokka hennes noen år nå, og etter seier i første forsøk kommer hun gjerne igjen.

  - Ja, jeg må jo komme tilbake, sier Persson.

  Evigunge Ottar Renholt fra arrangørklubben leverte et meget habilt ritt med en 20. plass totalt på 2.18.02.

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags